19 Nisan 2024 Cuma

İşkenceyle gözaltına 23 kişi İstanbul Emniyet'e götürüldü

İşkenceyle gözaltına alınan 23 kişinin ifadeleri Bayrampaşa Karakolu'nda alındı. Haklarında gözaltı kararı verilen sosyalistler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Sosyalistlerin ne zaman adliyeye çıkarılacağı ise belli değil. 

Komünist savaşçı Ulaş Alankuş (Taylan Cevahir) için Gazi Mezarlığındaki mezarı başında yapılacak anmaya ve lokmaya yönelik polis saldırısında işkenceyle gözaltına alınan 23 kişinin ifade işlemleri başladı. 

Polis saldırısında aralarında Devrimci Parti Genel Başkanı Burcu Gül Çubuk, Alınteri Temsilcisi Mürüvvet Küçük, ESP İstanbul İl Başkanı Deniz Aktaş, SGDF Eşbaşkanı Okan Danacı'nın da olduğu Mücadele Birliği, ESP ve SGDF üyeleri işkenceyle gözaltına alındı. İşkence gözaltı araçlarında devam etti. 

Polis işkencesinde SGDF Eşbaşkanı Okan Danacı'nın çenesi kırıldı. 

Bayrampaşa Karakolu'na götürülen sosyalistlerin ifade işlemi başladı. 

İfade öncesi hastaneye götürülen Danacı'nın tedavi edilmemesi üzerine avukatları tekrar hastaneye göndermeye çalışıyor. 

SOSYALİSTLER HAKKINDA GÖZALTI KARARI
Gözaltına alınan 23 kişi Bayrampaşa Karakolundaki ifadeleri sonrası sosyalistler hakkında gözaltı kararı verildi. Vatan'da caddesindeki İstanbul Emniyetine götürülen sosyalistlerin ne zaman adliyeye çıkarılacakları ise belli değil. 

NE OLMUŞTU
Öğle saatlerinde yapılmak istenen mezar anmasına saatler kala Gazi Mahallesini ablukaya alan polis mezarlığa aile dışında kimseyi almadı. Yasağı yok sayan sosyalistler, ellerinde kızıl bayraklarla mezarlığa yürümek istedi. Polisin saldırdığı sosyalistler, çember içinde işkence gördü. İşkence gözaltı aracında da devam etti. 

Cemevindeki lokmanın de yasaklanmasının ardından BMG bileşenlerinden Alınteri, Devrimci Parti, Mücadele Birliği, ESP ve SGDF sloganlarla İsmet Paşa Caddesinde yürüyüşe geçti. Yürüyüşe saldıran polise uzun süre sloganlarla direnen sosyalistler işkenceyle gözaltına alındı.