18 Mayıs 2024 Cumartesi

'Irkçılığa hayır dayanışmaya evet' kampanyası sona erdi

AvEG-Kon tarafından 10 Aralık 2018 tarihinde başlatılan "Irkçılığa hayır dayanışmaya evet" kampanyası 23 Şubat tarihinde Basel'de yapılan kitlesel basın açıklamasıyla sona erdi.
AvEG-Kon tarafından 10 Aralık 2018 tarihinde başlatılan "Irkçılığa hayır dayanışmaya evet" kampanyası İsviçre'de İGİF tarafından yürütüldü. 23 Şubat tarihinde Basel'de yapılan kitlesel basın açıklamasıyla kampanya sonuçlandırıldı.
 
İki aylık süre içinde İsviçre'nin Lozan, Bern, Zürih ve Basel kantonlarında paneller yapıldı ve standlar açıldı. Özellikle panellerde konunun uzmanı hukukçular, sivil toplum kuruluşu temsilciler tarafında ırkçılık konusunda dinleyiciler bilgilendirildi.
 
İsviçre'nin Solothurn kantonunda Eritreli göçmenlerin yaşadığı binada çıkan yangında 7 göçmen yaşamını yitirmişti. 15 Aralık 2018 günü göçmenlere mezar olan bu binanın önünde yapılan basın açıklamasıyla kampanyasının startı verildi.
 
Irkçılık ve faşizme karşı bir toplumsal duyarlılık yaratmak için açılan standlarda Türkçe, Almanca ve Fransızca bildiri ve broşürler dağıtıldı. Ayrıca St. Gallen kantonunda stand ve Basel kantonunda Young Struggle tarafından konser düzenlendi.
 
23 Şubat günü yapılan eylemde Almanca ve Türkçe açıklama yapıldı. Irkçılık ve faşizm karşıtı atılan sloganların ardından eylem sona erdi.