16 Nisan 2024 Salı

İranlı oyuncu Mitra Haccar tutuklandı

İran'da Jîna Mahsa Amini'nin katledilmesinin ardından başlayan halk ayaklanmasına destek veren oyuncu Mitra Haccar tutuklandı. Bu arada Seul'da başı açık yarışan tırmanış sporcusu Rekabi'nin ailesinin evi İran polisi tarafından yıkıldı.

Jîna Mahsa Amini ahlak polisinin işkencesi sonucu gözaltında katledilmesinin ardından Rojhilat'ta  ve İran kentlerinde başlayan halk ayaklanması sürüyor. Kadınlar öncülüğünde başlayan ayaklanmaya çok sayıda sanatçıda destek veriyor. İki buçuk aydır süren halk ayaklanmasını durdurmak için sokakta katliam yapan faşist molla rejimi çok sayıda gazeteci ve sanatçıyı da tutukladı.

İran'daki ayaklanmaya destek veren oyuncu Mitra Haccar'ın da eylemlere destek verdiği için tutuklandığı öğrenildi. Haccar, geçen ay "sosyal medyada belgesiz ve provokatif içerik yayınlanmak" iddiasıyla savcılıkta ifade vermişti.

BAŞI AÇIK YARIŞAN İRANLI SPORCUNUN AİLE EVİ YIKILDI
İranlı tırmanış sporcusu Elnaz Rekabi, Ekim ayında Güney Kore'deki müsabakada başörtüsünü takmayarak İran ve Rojhilat'ta süren halk ayaklanmasına destek vermişti. Rekabi İran'a döndüğünde hakkında ev hapsi kararı verilirken, İngiltere merkezli Farsça haber kanalı İranwire Rekabi ailesinin Zencan vilayetindeki evinin polis tarafından yıkıldığını duyurdu. Televizyon kanalında yer alan haberde, eşyalara zarar verildiği de görülüyor.