20 Nisan 2024 Cumartesi

İran milli takımının oyuncuları aileleriyle tehdit edildi

İran hükümetinin İngiltere maçında milli marşı okumayı reddeden milli takım oyuncularını aileleriyle tehdit ettiği öne sürüldü. İddiaya göre, ABD maçı öncesi İran Devrim Muhafızları Ordusu, oyuncuları bir toplantıya çağırdı ve ailelerinin şiddet ve işkenceyle karşı karşıya kalacağı yönünde tehdit edildi.  

Katar'da devam eden 2022 FIFA Dünya Kupası, protestolarla sürüyor. İran milil takımının oyuncuları 21 Kasım'da İngiltere ile oynanan açılış maçında milli marşı okumayı reddetti.

İran hükümetinin milli takımdaki oyuncuları, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile oynayacakları maç öncesinde aileleriyle tehdit ettiği iddia edildi. CNN'e konuşan bir kaynak, İranlı oyuncuların, İran Devrim Muhafızları Ordusu (IRGC) üyeleriyle bir toplantıya çağrıldığını söyledi.

Kaynağın iddiasına göre, İranlı oyuncular, milli marşı söylememeleri ya da Tahran yönetimine karşı herhangi bir siyasi protestoya katılmaları halinde, ailelerinin şiddet ve işkence ile karşı karşıya kalacağı yönünde tehdit edildi.

Kaynağa göre oyunculara İngiltere maçı öncesinde "hediyeler ve arabalar" vaat edilmişti ancak milli marş eyleminin ardından hükümet, oyuncuları ve ailelerini tehdit etmeye başladı.