24 Nisan 2024 Çarşamba

Irak hükümeti Maxmur halkının içme suyunu engelliyor

Irak hükümeti, Maxmur kampını kuşatma girişimlerine devam ediyor. Ordu halkın iradesini kırmak için kampa giden içme suyunu engellemeye çalışırken, kamp halkı 10 gündür direnişi sürdürüyor.

Irak ordusunun 20 Mayıs'ta başlattığı Maxmur Şehit Rüstem Cudî Mülteci Kampını tel örgü ve kulelerle kuşatma girişimi halkın direnişiyle boşa çıkarılıyor.

Kamp halkı, Irak ordu güçlerinin açtığı hendekleri elleriyle kapatarak, bedenlerini iş makinelerine, ağır silahlara siper ederek, çadırlarda sürdürdükleri nöbetlerle kuşatma saldırısına karşı direnişini 10 gündür sürdürüyor. Irak ordusu, halkın direnişini kırmak için kampın içme suyunu engellemek ve denetim altına almak istiyor. Halk direnişiyle bu saldırıyı da engellemeye çalışıyor.

MİHEMED ÜNVER: SAĞLIK CİDDİ KRİZ HALİNE GELDİ
Maxmur Mülteci Kampında sağlık hizmeti veren Doktor Mihemed Ünver ANF'ye yaptığı değerlendirmelerde kampa uygulanan KDP ambargosu ardından son gelişmeler nedeniyle sağlık sorunlarının yaşanabileceğine dikkat çekti.

Ünver, "Geçen kuşatma nedeniyle zaten sıkıntılar yaşanıyordu ama bu giderek daha da zorlaştı. Irak, bu yıl ilaç ve tıbbi malzemelerin kampa girmesine izin vermedi. Bundan önce yaklaşık üç yıldır KDP hiçbir şekilde acil hastalarımızın ödeneklerini göndermiyor. Bir haftadır süren Irak'ın kuşatmasıyla sağlık durumu acil hale geldi" ifadelerini kullandı.

Kampta yaşanabilecek sağlık sorunlarına karşı gezici sağlık ekipleri oluşturduklarını belirten Ünver, ilaç sıkıntısının oluştuğunu kaydetti. Kuşatma saldırısına karşı direnişte yaralananlara ambulans dahi verilmediğini ifade eden Ünver, Maxmur halkının direnişine sahip çıkılması çağrısında bulundu.