2 Mayıs 2024 Perşembe

Irak hava operasyonlarına karşı Türkiye'ye nota verdi

Irak Dışişleri Bakanlığı, hava operasyonları nedeniyle Türkiye'ye nota verdi. Türkiye ise operasyonların süreceğini açıkladı.
TSK'ya ait uçaklarının Maxmur Kampını ve IŞİD'in saldırısından kurtarılan Şengal'i bombalaması sonucu 4 sivilin hayatını kaybetmesine Irak Hükümeti tepki gösterdi.
 
Bombardıman sonra Irak Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız'ı bakanlığa çağırdı. Bakanlığa giden Büyükelçi Yıldız'a gerçekleştirilen hava saldırısından dolayı duyulan rahatsızlık iletilip, nota verildi.
 
Irak Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Irak hava sahasında düzenlenen hava saldırılarının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceği belirtilerek, TSK'nın hava saldırılarının Irak'ın egemenlik haklarını ve Irak vatandaşlarının güvenliğini ihlal ettiği kaydedildi.
 
Açıklamada, "Türk savaş uçaklarının Irak hava sahasını ihlal eden ve Kuzey Irak'ta can ve mal kaybına yol açan eylemlerinin kınandığı" ifade edildi.
 
Dışişleri Bakanlığı ise Irak'ın verdiği notaya karşı "Terör örgütleri Irak'ta yuvalandıkları müddetçe operasyonlara devam edilecek" açıklamasını yaptı.