3 Mayıs 2024 Cuma

İlham Ahmed, Trump'ın Kongre konuşmasına davet edildi

ABD'de Demokrat Parti'den 2020 Başkanlık aday adayı olan Tulsi Gabbard, Suriye Demokratik Meclisi Eşbaşkanı İlham Ahmed'i Trump'ın Kongre'de yapacağı 'Birliğin Durumu' konuşmasına davet etti. ABD Başkanı Başkan Donald Trump'ın Kongre'deki "Birliğin Durumu" konuşmasına davet edilen konuklar arasında son günlerde başkent Washington'da Amerikalı yetkililerle temaslarda bulunan Suriye Demokratik Meclisi'nin (MSD) Eşbaşkanı İlham Ahmed de var.
 
?Temsilciler Meclisi'nin Demokrat üyelerinden ve 2020 başkanlık seçimlerinin aday adayı olan Tulsi Gabbard, İlham Ahmed'in kendisinin davetlisi olarak Temsilciler Meclisi'nde olacağını Twitter hesabından duyurdu. Tulsi Gabbard, İlham Ahmed için "Suriye'de IŞİD'e karşı mücadelede bir lider ve barışın güçlü savunucularından biri" ifadelerini kullandı.
 
ABD Başkanı Trump, "Birliğin Durumu" konuşmasının büyük kısmını dış politika başlıklarına ayıracak. Trump'ın Suriye'de IŞİD'le mücadele konusunda sağlanan ilerlemenin altını çizmesi ve Suriye'den çekilme planını savunması bekleniyor.