16 Mayıs 2024 Perşembe

İdlib'de 72 saat ateşkes ilan edildi

İdlib, Hama ve Lazkiye'de dün geceden itibaren 72 saat ateşkes ilan edildiği bildirildi.
İdlib, Hama ve Lazkiye'de dün geceden itibaren 72 saat ateşkes ilan edildiği belirtilirken, Rusya'nın Hmymim hava üssüne saldırı gerçekleştiği bildirildi.
 
Sputnik Arapça'da yer alan haberde ismi açıklanmayan bir Suriye ordusu komutanı, İdlib, Hama ve Lazkiye'de dün geceden itibaren 72 saat ateşkes ilan edildiğini belirtilirken, ateşkese dair detaylı bir bilgi verilmedi.
 
Suriye İnsan Hakları Gözlem Evi (SOHR) de İdlib, Hama ve Lazkiye'de sessizliğin hakim olduğunu, dün geceden beri savaş uçakları ve helikopter hareketliliğinin olmadığını belirtirken, sadece ara ara Suriye ordusu tarafından Ekrad Dağı'nda Kebane alanına top atışlarının yapıldığını kaydetti. Bu sabah da Hama'nın kuzeyine birkaç top atışı yapıldığı belirtildi.
 
HMYMİM ÜSSÜNE SALDIRI
 
Sabah saatlerinde Ceblê bölgesinde patlama sesinin duyuldu.  Patlamanın Rusya Hmymim hava üssüne füze ve insansız hava araçlarıyla yapılan saldırılar sonucu gerçekleştiği öğrenilirken, Rus güçlerinin de çetelerin saldırılarına karşılık verdiği kaydedildi.
 
Çetelerin bu sabah Ceble'de Şeraşir, Hiwiz alanlarına füze atışları yaptığı ve saldırı sonucu ölenler olduğu bildirildi.