25 Nisan 2024 Perşembe

ICOR: İran halkıyla dayanışma eylemleri örgütleyelim

ICOR, İran'daki işçi ve halk ayaklanması ile dayanışma kampanyası başlatacağını duyurdu. Açıklamada, İran'daki ayaklanmayla dayanışma eylemleri örgütlenmesi çağrısında bulunuldu.

Devrimci Parti ve Örgütlerin Enternasyonal Koordinasyonu (ICOR), İran ve Rojhilat halk ayaklamasıyla dayanışma amacıyla kampanya başlatacağını duyurdu.

İran'da devrimci mayalanma olduğu hatırlatılan açıklamada, "Kahrolsun molla rejimi. İran'da sosyalizm yolunda demokratik, antifaşist devrim için ileri" çağrısı yapıldı.

İşçi ve halk ayaklanmasının İran'ın 190 şehrinde ve 31 eyaletinde sürdüğü belirtilen açıklamada, "Teokratik faşist rejime karşı grevler, gösteriler ve hatta silahlı eylemler gerçekleşiyor. Belirleyici güç, petrol ve gaz endüstrisinin, rafinerilerin, çelik endüstrisinin ve şeker işleme tesislerinin büyük havzalarındaki sanayi işçileridir. Kadın kitlelerinin çifte sömürü ve baskıya karşı mücadelesi ise öne çıkan itici bir güç oldu. Kürt yoldaşlar da ayaklanmaya özellikle güçlü bir mücadele geleneğini beraberinde getirmektedir. Kadınlar, lise ve üniversite öğrencileri, emekliler, çarşı esnafı her gün mücadelenin içinde yer alıyor. Bu karakter, sosyalizme giden yolda antifaşist, yeni-demokratik devrime doğru bir mayalanma olarak nitelendirilebilir" denildi.

Enternasyonal dayanışmanın ayaklanmanın işçi hareketinin önderliğinde rejimin devrilmesine doğru başarılı bir şekilde ilerlemesi için güç veren temel faktörlerden biri olduğu vurgulanan açıklamada, ICOR'un, enternasyonal mücadelelerin pratik koordinasyonu, devrimcileştirilmesi ve bilincin yükseltilmesi sorumluluğunu üstlenmek için dayanışma kampanyası başlattığı duyuruldu.

Yapılan açıklamada, ICOR üyesi örgütlerin bulundukları ülkelerde dayanışma eylemleri düzenlemesi, kadınların dayanışma eylemleri örgütlemesi, işçi, kadın ve gençlik örgütleriyle ilişki kurulması, kalıcı dayanışma bağlarının geliştirilmesi, İran'daki devrimci mayalanma hakkında eğitim çalışmaları yapılması, İran'daki ayaklanmada üretilen şarkı ve sloganların posterlerinin yayınlanması çağrısı yapıldı.