Hol Kampında Güvenlik Hamlesi 3. gününde

Hol Kampında İç Güvenlik Güçleri'nin başlattığı Güvenlik Hamlesi 3. gününe girerken, şu ana kadar 16 çete ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Neredeyse her gün DAİŞ'lilerin kaçma girişiminde bulunduğunu belirten Hol Kampı yönetiminden Henan, "Kamptaki sorunların çözümü için 2 yol var: Birincisi gönüllü geri dönüşler, ikincisi ise uluslararası destek" dedi.
Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri'nin, Güvenlik Hamlesi kapsamında Hol Kampında 18 Nisan'da başlattığı operasyon 3. gününe girdi. İç Güvenlik Güçleri öncülüğünde QSD ve YPJ güçlerinin katılımıyla Hol Kampı ve çevresinde DAIŞ çetelerine karşı başlatılan operasyon kapsamında 16 çete ve çok sayıda mühimmatın ele geçilmişti.
On binlerce DAİŞ çetesinin yaşadığı, Hesekê'nin 45 km doğusunda bulunan Hol Kampında yaşanan güvenlik sorunları, yaşanan ihlaller ve güvenlik operasyonuna ilişin Hol Kampı yönetiminden Cîhan Henan, ANHA'ya konuştu. Hol Kampı'nda meydana gelen saldırı ve ihlallerin yeni olmadığını belirten Henan, kamptaki örgüt ve çalışanlarına yönelik saldırıların devam ettiğini ve bu saldırıların bölgeye yönelik saldırılarla bağlantılı gerçekleştirildiğine dikkat çekti.
'DAİŞ'LİLER NEREDEYSE HER GÜN KAÇMA GİRİŞİMİNDE BULUNUYOR'
Kampta bulunan örgüt kurumlarının yerlerine, DAIŞ çocuklarının zarar verdiğini dile getiren Henan, "DAIŞ çocukları, pencereler ile kapıları kırıyor; kampta bulunan işçileri taşlıyor" dedi. "DAIŞ çeteleri ve hücre üyelerinin ailelerinin son dönemlerde kaçma girişimleri arttı" diyen Henan, "Kaçma girişimleri neredeyse her gün olurken özellikle Iraklı DAIŞ ailelerinin kaçma girişimleri öne çıkıyor. Pek çok kaçma girişimleri, İç Güvenlik Güçleri'nin müdahalesi ile kontrol altına alındı" değerlendirmesinde bulundu.
Öte yandan Henan, aralarında 16 yaşındaki çocuklarında bulunduğu bazı DAIŞ ailelerinin kamptan kaçarak Suriye'nin farklı bölgelerine gittiğini kaydetti.
'ULUSLARARASI TOPLUMA SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRME ÇAĞRISI'
Henan, "Hol Kampında uluslararası düzeyde pek çok ülkenin vatandaşı bulunuyor; bu yüzden kamptaki mevcut sorunlar sadece Özerk Yönetim'i ilgilendirmiyor, kampta vatandaşı bulunan tüm ülkeler kampa karşı sorumludur" diye vurguladı. Kampa dönük uluslararası desteğin durdurulması ile kamp yönetimi üzerindeki yüklerin ağırlaştığına dikkat çeken Henan, "Kampa dönük desteğin azalması kamp yönetimi olarak yükümüzü daha ağırlaştırdı ve bu durum zorluklar ile karşılaşmamıza neden oluyor" dedi.
Sorunlar tamamen çözülünceye dek uluslararası toplumun, kampa karşı gerekli askeri ve mali hizmet desteğini vermesi gerektiğini vurgulayan Henan, "Uluslararası toplum, sorumluluklarını bir an önce yerine getirmelidir" diye belirtti. Ayrıca kampta bulunan herkesin topraklarına geri dönmeleri için kamp yönetiminin çalışma yürüttüğünü aktaran Henan sözlerini, "Kamptaki sorunların çözümü için 2 yol var: Birincisi gönüllü geri dönüşler, ikincisi ise uluslararası destek" diyerek tamamladı.