29 Mart 2024 Cuma

'Heyva Sor a Kurd olarak halka destek vermeye hazırız'

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi ve Heyva Sor a Kurd deprem nedeniyle birçok kentte ortaklaşa acil  durum çadırları açtı. Heyva Sor a Kurd yöneticilerinden Ceylan İbrahim, "Durum henüz kötü bir düzeyde değil ama Heyva Sor a Kurd olarak halka destek vermeye hazırız" dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Maraş ve Antep merkezli yaşanan, Suriye-Kuzey ve Doğu Suriye kentlerinde de ciddi hasarlara yol açan depremin ardından acil durum çadırları açtı. 
Qamişlo'da 12 Mart ve Heysem Kiço Stadyumları ile mahallelerde açılan çadırlarda olası bir deprem durumunda halkın kalabilmesi ve sağlık hizmetlerinin sunulabilmesi için hazırlıklar yapılıyor.

'HALKA PSİKOLOJİK DESTEK VERİYORUZ'
12 Mart Stadyumunda Heyva Sor a Kurd Psikolojik Destek Ekibi yöneticilerinden Ceylan İbrahim yaşanan depreme karşı aldıkları tedbirleri, yaptıkları çalışmaları ETHA'ya anlattı.
 
Depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifa dileyen Ceylan İbrahim, "Deprem olunca biz Heyva Sor a Kurd olarak yapabileceğimiz şeyler için harekete geçtik. Halkta bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Psikolojik olarak halka destek olmak istiyoruz. Çünkü kadınlarda ve çocuklarda büyük bir korku oluştu. Onlara nasıl tedbir alacaklarını ve nasıl kendilerini koruyacaklarını, psikolojik olarak o korkuyu nasıl atlatacakları noktasında yardımcı oluyoruz. Halk akşamları daha çok geliyor" dedi.

Halkın temel ihtiyaçlarını karşılamak için hazır olduklarını vurgulayan Ceylan İbrahim şunları ifade etti; "Yeri olmayan, sokakta kalan halkımız bilmelidir ki burası 24 saat herkese açık. Durum henüz kötü bir düzeyde değil ama Heyva Sor a Kurd olarak halka destek vermeye hazırız."

Kobanê'de açılan çadırda konuşan belediye işçisi Osman Beko ise hasar gören evlerin olduğunu belirtti. Beko "İlk defa böyle büyük bir deprem oluyor. Kobanê'de onlarca yıldır böyle bir deprem olmamıştı. Çok fazla sıkıntı yaşıyoruz, havalar soğuk, küçük çocuklar var korkuyorlar. Yıkılan, hasar gören binalar oldu. Bir yaşlı kadın vefat etti, yaralılar var. Bugün halkımız için buraya özerk yönetim ve belediye tarafından çadır açıldı" dedi.