20 Nisan 2024 Cumartesi

Hesekê'de saklanan IŞİD çeteleri çembere alındı

IŞİD çetesinin Hesekê'de bulunan Sinaa Hapishanesi'ne yönelik saldırısı sonrası başlayan çatışmalar yer yer devam ediyor. Yakın binalara saklanan çeteler kuşatılmış durumda. DSG, operasyonun alan temizlenene kadar süreceğini açıkladı.

IŞİD çetesinin Hesekê'de bulunan Sinaa Hapishanesi'ne yönelik saldırısı sonrası başlayan çatışmalar Xiwêran Mahallesi'nin birkaç noktasında devam ediyor.

Çeteler, saldırının püskürtülmesi ve bölgede kontrolün sağlanması sonrasında hapishane çevresindeki binalara ve Xiwêran mahallesine saklanmıştı.

Xiwêran Mahallesi'ni çembere alan İç Güvenlik Güçleri ve DSG savaşçıları, bölgede tarama ve temizlik operasyonu yapıyor.

IŞİD tarafından mahalleden çıkışları engellenen sivillerin zarar görmemesi için çember daraltma yöntemi kullanılıyor.

DSG: SAKLANAN DAİŞ ÇETELERİ İÇİN OPERASYON DEVAM EDECEK
DSG Basın İrtibat Merkezi, Xiwêran Mahallesi'nde yapılan baskınlar ve yer yer yaşanan çatışmalarda çok sayıda IŞİD çetesinin öldürüldüğünü yada yakalandığını, bir grup çete üyesinin de teslim olduğunu açıkladı. DSG, kaçma girişiminde bulunan 120'den fazla çete mensubunun yakalandığını duyurdu.

DSG, Sinaa hapishanesinin kuzeyinde kalan noktalarda saklanan IŞİD çetelerine yönelik operasyonun devam edeceğini açıkladı.

İÇ GÜVENLİK GÜÇLERİ: SALDIRI BOŞA ÇIKARILDI
İç Güvenlik Güçleri, çatışmalar sürerken dün kent halkının güvenliğini ve hapishane dışındaki çete hareketliliğini engellemek için genel sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.

İç Güvenlik Güçleri'nden yapılan açıklamada, çetelerin dün gerçekleştirdiği saldırılar sonucu 3 sivilin hayatını kaybettiği belirtildi.

Saldırının hapishane girişinde bomba yüklü araç patlatılmasıyla başladığını hatırlatan İç Güvenlik Güçleri, "Ardından çeteler cezaevine yakın mahallelerde yayılarak, Sinaa Hapishanesi'nde isyan eden çetelerin kaçması için cezaevinde güvenliği sağlayan güçlere saldırdı" diye belirtti.

IŞİD saldırısının Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) desteğiyle boşa çıkarıldığı belirtilen açıklamada, çatışmalarda Xalid El Ilewî isimli İç Güvenlik Güçleri üyesinin hayatını kaybettiği, 7'sinin de yaralandığı bilgisi yer aldı.

ANHA muhabiri Basil Reşîd de, hapishane çevresinde haber takibi yaparken, vücuduna isabet eden iki kurşunla yaralandı. Reşîd'in hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.