19 Nisan 2024 Cuma

HDP'li Gökoğlu'na gözaltında işkence

HDP'li Hüseyin Gökoğlu, pazar günü evine gelen polislerce gözaltı kararı olmadığı halde gözaltına alındı. Bu sabah saatlerinde serbest bırakılan Gökoğlu'nun avukatı, müvekkiline işkence yapıldığını duyurdu. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Gökoğlu, 5 Aralık'ta evine gelen polisler tarafından gözaltına alındı. Kısa kollu tişört ve çorapları olmadan karakola götürülen Gökoğlu savcılık ifadesinin ardından bugün serbest bırakıldı.

Cumartesi günü polisler tarafından aranan HDP'li Hüseyin Gökoğlu, bu aramanın ardından karakola gitti. Karakolda herhangi bir dosyası olmadığı söylenen ve evine dönen Gökoğlu pazar günü evine gelen polislerce gözaltına alındı. Savcılığın kararı olmadan müvekkilinin evinden gözaltına alındığını ifade eden avukat Şahin, müvekkilinin bugün sabah saatlerinde serbest bırakıldığını belirterek şunları söyledi: "Kısa kollu tişört ve çıplak ayaklı bir şekilde gözaltına alındı, muamele çok kötüydü. İşkence yapıldı. Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasında ya telefonla aranıp karakola davet edilir ya da polis kapıya gidip bilgi notu bırakır. Tamamen müvekkilimi ailesinin önünde rencide edecek şekilde davrandılar. Çok sık bu durumlarla muhatap oluyoruz. Biz de bundan sonraki süreçte müvekkilime bu kötü muameleyi yapan polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Umarım bunu yapan polisler cezasızlıkla ödüllendirilmezler."