29 Mart 2024 Cuma

HDP: Şimdi dayanışma zamanı

HDP, depremin yaşandığı bölgelere heyetler göndererek halkın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırken, halka da dayanışma çağrısında bulundu.

Devlet deprem bölgesinde halkı kaderine terk ederken, HDP, ESP, Devrimci Parti, TİP, TKP, Mücadele Birliği, Halkevleri, Kaldıraç, Limter-İş, Birleşik İşçi Hareketi, İnşaat-İş'in de aralarında bulunduğu emekçi sol güçler, deprem bölgesinde yıkıntılar arasında insanları kurtarma çalışmalarına katılıyor. Aynı zamanda toplanan yardımlar halka ulaştırılmaya çalışılıyor.

Krizi Koordinasyon Merkezi kuran HDP'nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, parti sözcüsü Ebru Günay, milletvekilleri Kemal Bülbül, Şevin Coşkun ve Abdullah Koç ile birlikte Adıyaman'a, Eş Genel Başkan Mithat Sancar ve beraberindeki heyet ile Adana ve Antakya'ya gitti.

Dün yaşanan iki büyük depremin ardından artçı sarsıntıların devam ettiğine işaret eden HDP, depremden Maraş, Antakya, Antep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Urfa, Diyarbakır, Adana ve Kilis'in yanı sıra Kuzey ve Doğu Suriye ile Suriye halkının etkilendiğini kaydetti.

Binlerle ifade edilen can kaybının arttığına, müdahalenin yetersiz olduğuna, insanların kaderine terk edildiğine vurgu yapan HDP, "Enkaz altındaki insanlarımızın bir an önce sağ salim çıkarılması herkesi seferber olmaya çağırıyoruz. Tüm çabamız yeni kayıpların olmasını engellemek ve dayanışmayı büyüterek bu karanlık günleri birlikte aşmaktır" dedi.

Depremin ortaya çıkardığı tahribatı gidermek ve yeni acıların önüne geçmek için HDP'li belediyelerin Deprem Kriz Koordinasyon Merkezi işbirliğinde sorumluluklarını yerine getirmeye çalıştığı belirtilen açıklamada, "Bizler, yerel yönetimlerimize ait tüm gücü ve imkanları depremden etkilenen halkımızla dayanışmak için kullanıma açmış bulunmaktayız" denildi.

HDP'li belediyelerin, afetten etkilenen aralarında mültecilerin de olduğu halka iaşe, barınma ve arama-kurtarma çalışmaları başta olmak üzere her türlü çalışmayı 24 saat boyunca sürdürdüklerini kaydeden HDP, "Her dakika, her saniye deprem bölgelerindeyiz ve koordinasyon halinde tüm kurumlarımızla halkın hizmetindeyiz. Olanaklarımızı kayıpların önlenmesi ve acil ihtiyaçların karşılanması için seferber ediyoruz" diye belirtti.

Dayanışma çağrısı yapılan HDP açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Yaşanan bu felaketin üstesinden dayanışma ile geleceğiz. Dayanışmayı büyütmek için il örgütlerimiz ve belediyelerimiz yardımları depremzedelere ulaştırmak için her an hazır durumdadır. Bir kez daha tüm halkımızı dayanışmayı büyütmeye davet ediyoruz! Şimdi dayanışma zamanı!"

HDP KRİZ KOORDİNASYON MERKEZİNDEN ÇAĞRI
HDP Kriz Koordinasyon Merkezi de yazılı açıklama yaptı, risk alanları dışında bulunan halka evlerini, kalplerini, sofralarını depremde zarar görenlere açma çağrısında bulundu. "Gün dayanışma günüdür. Halklarımızın en üst düzeyde duyarlılık göstereceğine yürekten inanıyoruz" denilen açıklamada, "Barınma sorunu olan tüm yurttaşlarımız bulunduğu il ya da ilçe örgütlerine ulaşarak HDP Kriz Koordinasyon Merkezlerinde listelere adlarını yazdırabilirler. Evini açarak dayanışma göstermek isteyen halklarımız da bulunduğu il, ilçe örgütlerine ulaşarak HDP Kriz Koordinasyon Merkezleriyle iletişime geçebilirler" denildi.