20 Nisan 2024 Cumartesi

HDP İstanbul mitingine çağrı yaptı: İktidarın ayakta kalma savaşına karşı çözüm bizde

HDP İstanbul İl Örgütü, milletvekilleri ve çok sayıda kişinin katılımıyla ilçelerde düzenlediği bildiri dağıtımlarıyla tüm halkı 7 Ağustos'ta Kartal meydanında düzenlenecek mitinge çağırdı. Kadıköy'de polis provokasyonuna karşı inatla bildiri dağıtımını sürdüren HDP'liler, halkı yoksul bırakan iktidardan hesap sormak için mitingde yan yana gelme çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 7 Ağustos Pazar günü saat 17.00'da Kartal'da düzenlenecek "Çözüm bizde, savaşa ve sömürüye hayır" mitingi için Kadıköy ve Sarıgazi'de kitlesel bildiri dağıtımı yaptı. Kadıköy'deki bildiri dağıtımına HDP milletvekilleri Serpil Kemalbay, Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Musa Piroğlu ve Rıdvan Turan, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encu, Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) Sözcüsü Sevtap Akdağ, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Cavit Uğur'un yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Yeldeğirmeni'nde başlayan bildiri dağıtımı boyunca Kadıköy halkını haksızlığa, hukuksuzluğa, yoksulluğa, kadına yönelik şiddete, faşizme karşı 7 Ağustos'ta Kartal'da buluşmaya çağıran HDP'liler, halktan büyük ilgi gördü.

POLİS: BEN REZİLLİK YAPMAM GÖREVİMİ YAPARIM
Bildiri dağıtımı süresince çeşitli gerekçelerle tacizlerini sürdüren polis ekipleri, Halitağa'ya gelindiğinde ses sistemiyle müzik çalınmasını bahane ederek HDP'lilerin yolunu kesti. Kitleyi kalkanlarla abluka altına alan polis, HDP'li vekilleri tehdit ve hakaretler savurdu. Duruma tepki gösteren Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Serpil Kemalbay ve Ferhat Encu'ye hakaret eden bir polis amiri, "Bu sokak senin yerin değil, böyle gürültü yapamazsın" sözlerini sarfetti. Duruma tepki gösteren Koçyiğit'in "Sizin bu yaptığınız rezillik" demesi üzerine polis amirinin, "Düzgün konuş, ben rezil değilim rezil olan sensin. Ben rezillik yapmam görevimi yaparım" ifadeleri dikkat çekti. Polis amirinin çevik kuvvete verdiği emirle kitlenin önünü kesme çabalarına karşın HDP'liler bildiri dağıtımına devam etti.

PİROĞLU: BU SAVAŞ BİZİM SAVAŞIMIZ DEĞİL
Bildiri dağıtımında konuşan Musa Piroğlu, halkın her gün daha fazla yoksullaştığını ve hakkını arayan ezilenlerin karşısına polis barikatları dikildiğini belirtti. "Ülke yoksullukla, cinayetle, mafyayla uğraşırken iktidar yeni savaş tezgahları derdinde. Biliyoruz ki bu savaş bizim savaşımız değil. Bu savaş zenginlerin savaşı, patronların savaşı, iktidarın ayakta kalma savaşı" diyen Piroğlu, tüm ezilenleri, tüm savaş karşıtlarını sömürü düzenine karşı 7 Ağustos mitingine çağırdı.

Kadıköy rıhtımda bildiri dağıtımını sürdüren kitle, müzik eşliğinde halay çekti. Provokasyona burada da devam eden polis, halayı gerekçe göstererek yeniden kitlenin etrafını kalkanlarla sardı. Abluka altına aldığı HDP'lileri hakaretlerle provoke etmeye çalışan polisler, HDP'lilerin yoğun itirazı üzerine geri çekilmek zorunda kaldı.

KOÇYİĞİT: YAKINMAK YOK, HESAP SORACAĞIZ
Bildiri dağıtımında konuşan Gülüstan Kılıç Koçyiğit, yoksul halka ve tüm ezilenlere seslenerek, "Sizin için bu mücadele, sizin için direniyoruz. Sizinle direnmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. AKP iktidarının ülkeyi yaşanmaz hale getirdiğini vurgulayan Koçyiğit, çöküşünü gizlemeye çalışan iktidarın savaş politikalarına dikkat çekti.

"Eğer bu ülkede hep beraber eşit, özgür, kardeşçe bir yaşam istiyorsak kafamızı kuma gömmeyeceğiz. Yakınmak yok, ağlamak yok. Hesap soracağız hesap, bizi yoksul bırakandan hesap soracağız" diyen Koçyiğit, kendilerini bölmeye çalışanlara karşı yan yana durmak ve hep beraber eşit, özgür yaşamı kurmak için tüm halkı Kartal meydanında düzenleyeceklere mitinge çağırdı.

Halaylarla sona eren bildiri dağıtımı, bir kez daha polis tarafından provoke edilmeye çalışıldı. HDP'lileri gözaltıyla tehdit eden polisler, alandaki gazetecileri de taciz etti. Kitle polislerin provokasyon çabalarına karşı durarak alandan ayrıldı.

SANCAKTEPE'DE MİTİNG ÇAĞRISI
HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir de, Sancaktepe'de HDP'lilerle bildiri dağıtımı ve esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Sancaktepe Bitlisliler Derneği'ni de ziyaret eden Taşdemir, ziyarette İstanbul Sözleşmesi, seçimler ve HDP kapatma davası hakkında dernek üyeleriyle sohbet etti.