19 Mayıs 2024 Pazar

HDP: Halepçe katliamını unutmuyor, unutturmuyoruz

Halepçe katliamının yıl dönümü nedeniyle katliamı kınayan yazılı açıklama yapan HDP, "Halepçe katliamını unutmuyor, unutturmuyoruz" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP), Halepçe katliamının yıl dönümü nedeniyle katliamı kınayan yazılı açıklama yaptı.
 
"Halepçe katliamını unutmuyor, unutturmuyoruz" denilen açıklamada, 31 yıl önce Güney Kürdistan'ın Halepçe kentinde, kimyasal, biyolojik ve konvansiyonel silahlar kullanılarak, kadın, erkek, genç ve yaşlı demeden 5 binin üzerinde Kürdün insanlık dışı bir katliama maruz kaldığı hatırlatıldı.
 
Katliamın insanlık tarihine kara bir sayfa daha eklenmesi olarak vurgulandığı açıklamada, "Kürt halkının eşitlik, özgürlük, kendini yönetme hakkı hep ırkçı baskılar ve şiddetle karşılandı. 10 binlerce Kürt katledildi, yerinden ve yurdundan edildi. Bütün bunlara rağmen, Kürt halkının demokrasi, özgürlük ve eşitlik iradesi kırılmadı, bilakis daha da güçlenerek büyüdü" denildi.
 
Halepçe'de Kürt halkını kimyasal ve biyolojik silahlarla yok etmek isteyenlerin bugün yok olduğu belirtilerek "Özgürlük, eşitlik ve demokrasi mücadelesi, kimyasal, biyolojik ve konvansiyonel sila hlarla yok edilemez. Özgürlük ve adalet talebi, her tür silahtan daha güçlüdür" diye kaydedildi.
 
Açıklamada son olarak şöyle denildi: "Katliam tehditlerine karşı ulusal ve demokratik birliğini inşa edemeyen halklar ırkçı, tekçi ve totaliter rejimlerin hedefi haline gelmekten kurtulamaz. Tarih ve dünya bunun örnekleri ile doludur. Bütün siyasi farklılıklara rağmen, ortak tehditlere karşı mücadele birliğini sağlamak, dün olduğu gibi bugün de elzem bir şey olarak önümüzde durmaktadır."