29 Mart 2024 Cuma

HDP: Faşizmin ajanlık dayatmaları izin vermeyeceğiz

HDP İstanbul İl yönetimi, polisin üye ve yöneticilerine yönelik ajanlık dayatmalarına tepki gösterdi. İl Eşbaşkanı Birol, "Faşizmin bu yöntemlerine HDP izin vermeyecektir" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, partilerinin Esenyurt İlçe yöneticileri Hicran Yıldız ve Muhammed Baran'ın polis tarafından tehdit edilip, ajanlık dayatılmasında bulunulduğunu açıkladı. İl binasında düzenlenen basın toplantısına, Yıldız ve Baran'ın yanı sıra HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol ve HDP Esenyurt İlçe Eşbaşkanı Ercan Sağlam katıldı.

BİROL: FAŞİZMİN BU YÖNTEMLERİNE HDP İZİN VERMEYECEK
Basın toplantısında söz alan Birol, polisin Esenyurt ilçe yöneticilerini arayarak, gece yarısı evlerini basarak tehdit ettiğini, ajanlık dayatmasında bulunduğunu aktardı, "Bu uygulamalara papuç bırakmadık, bırakmayacağız. Bu davranışlarla yaklaşan seçimlerde bir mesaj verilmek istenmektedir. Ama bu mesajlar nafiledir. Faşizmin bu yöntemlerine HDP izin vermeyecektir" dedi.

SAĞLAM: YÖNETİCİLERİMİZ ÇOCUKLARI ÜZERİNDEN TEHDİT EDİLDİ
Esenyurt İlçe Eşbaşkanı Muhammed Sağlam, bir yöneticilerinin kardeşiyle ilgili konuşmak istediklerini diğer yöneticilerinin ise "sohbet etmek istiyoruz" denilerek karakola çağrıldığını söyledi. Parti yöneticilerinin eşlerinin de arandığını aktaran Sağlam, "6 yaşındaki çocuk üzerinden tehdit edilmişlerdir" bilgisini paylaştı.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'
Demokratik siyaset faaliyetlerinin bu tür baskılarla tahrip edilmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan Sağlam, "Daha önce de rastladığımız bu uygulamaların halkı sindirmek, yöneticilerimizi korkutarak pasifize etmek amaçlı olduğunu iyi biliyoruz. Seçim döneminde HDP baskılara, sindirme politikalarına ve kumpaslara izin vermeyecek ve halka birlikte yürümeye devam edecektir. Bu tehdit ve şantaj içeren polis uygulamaların hukuki olarak takipçisi olacak ve suç duyurusunda bulunacağız" dedi.