3 Mayıs 2024 Cuma

HDP bazı il ve ilçelerdeki adaylarını açıkladı

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, ittifak tartışmalarına ilişkin "Hiçbir parti ile açık, gizli ya da merkezi düzeyde yaptığımız bir ittifak yoktur. Batı?da seçmenlerimiz sandıkta güç birliği yapacaktır" dedi. Oluç, bazı il ve ilçelerdeki belediye eş başkan adaylarını açıkladı.
HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, gündemdeki gelişmeleri değerlendirerek, HDP’nin bazı il ve ilçelerdeki adaylarını açıkladı. 
 
Leyla Güven'in 91. gününde devam eden açlık grevine dikkat çeken Oluç, "Açlık grevlerinde yaşanacak sorunların sorumluluğu en başta Adalet Bakanlığı’ndadır" dedi.  
 
HDP'nin seçim politikasının geniş bir kesim tarafından tartışıldığını belirten Oluç, şöyle konuştu: "Bu kadar uzun tartışıp, yeni icatlarda bulunmalarına gerek yok. Söylediğimiz şudur ve bir kez daha söylüyoruz: Kürt illerinde kayyumların gasp ettiği yerlerde kazanmak, kayyumların olmadığı ve bizim belediyemiz olmayan yerleri de kazanmak; Batı’da ise iktidara kaybettirmek ve aynı zamanda kazanmak. Bu kadar basittir taktiğimiz. Hem kazanacağız hem de iktidara kaybettireceğiz diyoruz."
 
"Batı’da seçmenlerimiz sandıkta güç birliği yapacaktır" diyen Oluç, "Hiçbir parti ile açık, gizli ya da merkezi düzeyde yaptığımız bir ittifak yoktur" diye konuştu.
 
Faşist çete lideri Sedat Peker'in açıklamalarına dikkat çeken Oluç, "Dün Sedat Peker’in Meclis’te grubu bulunan bir siyasi partinin genel başkanı hakkında çok ağır ithamlarda bulunması demokratik siyaset açısından içler acısı bir durum yaratmıştır. Ne yazık ki demokratik siyaset alanında bu parti gereken cevabı henüz vermemiştir. Bu cevabın verilmesi gerekir. Bu konu hukukun ötesinde artık ciddi bir siyasi etik sorunu haline gelmiştir, bunun konuşulması ve buna cevap verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çok ağır ithamlar sessizlikle geçiştirilecek bir konu değildir" dedi.
 
Oluç, Sedat Peker'in her seçim öncesi ortaya çıktığını hatırlattı, "Toplumda bir korku iklimi yaratılıyor, hem seçim sürecine hem de seçim sonuçlarına ilişkin bir korku iklimi yaratılıyor. Bunun hangi devlet kurumu tarafından teşvik edildiğini tahmin ediyoruz" dedi.
 
HDP Sözcüsü Oluç, gündeme ilişkin değerlendirmelerinin ardından bazı il ve ilçeler için belediye eşbaşkan adaylarını açıkladı. 
 
Ağrı 
Ağrı Merkez: Yeliz Karaaslan - Abdurrahman Doğar 
 
Bingöl 
Bingöl Merkez: Hatice Kavran - Hişyar Özsoy 
 
Amed
Çınar: Necla Tamriş – Bedri Kaya 
 
Erzurum 
Hınıs: Nurcan Felekoğlu - Mehmet Bayraktar 
 
Iğdır 
Halfeli: Merve Madak - Hasan Safa 
 
Mersin 
Akdeniz: Emine Şilan Yüksekkaya - Aleddin Erdoğan 
 
Muş
Varto: Ülkü Karaaslan - Mahmut Yalçın 
 
Siirt
Siirt Merkez: Berivan Helen Işık - Resul Kaçar
 
Urfa 
Viranşehir: Roza Yazmacı - Hıdır Oktay 
Ceylanpınar: Narin Gezgör - Mehmet Ali Kahraman 
Bozova: Rabia Aslan - Mahmut Çakmak 
 
Dersim (Devrimci Güç Birliği)
 
Dêrsim Merkez: Nurşat Yeşil – Hıdır Demir 
Hozat: İlknur Doğan – Nesimi Ataş  
Pertek: Mustafa Taşkale  
Mazgirt: Ali Ekber Saratlı  
Akpazar: Songül Doğan –  Orhan Çelebi 
Nazımiye: Rahime Kızılkan – Özkan Arslan
Ovacık: Serpil Argın – Sinan Zenk 
Pülümür: Gürol Yılmaz 
Çemişgezek: Süleyman Karadağ 
 
Konya
Konya Büyükşehir: Hangül Işık - Gıyasettin Almaz
Cihanbeyli: Serap Kaya - Mehmet Yalçın
Meram: Arif Baş
Karatay: Abdurrahman Aslan  
Ereğli: Sıddık Atıcı  
Selçuk: Ramazan Ot 
 
Yalova: Semra Gönenç - Yüksel Akın
 
Muğla: Dilek Dobrucalı - Mehmet Polat
 
Denizli: Şerife Yıldırım - Musa Aydın
 
Balıkesir Büyükşehir: Ali Kenanoğlu"
 
Önümüzdeki günlerde İzmir ve İstanbul ilçeleri için adaylarını açıklayacaklarını duyuran Oluç, Antep Büyükşehir Belediyesi ile Adıyaman merkezde aday göstermeyeceklerini belirtti.