11 Mayıs 2024 Cumartesi

HDK-Fransa Olağan 2. Kongresi yaptı

Halkların Demokratik Kongresi-Fransa'nın 2. Kongresi Fransız Komünist Partisi konferans salonunda Paris'te gerçekleştirdi.
Fransa'nın Paris kentinde Halkların Demokratik Kongresi-Fransa'nın (HDK-Fransa) 2. Kongresi Fransız Komünist Partisi konferans salonunda gerçekleştirdi.
 
Fransa'nın çok sayıda kentinden katılımın olduğu kongreye, Fransız Komünist Partisi (PCF), ODAK, ACTIT, SKB, Avrupa Kürt Kadın Hareketi, FEDA, CDK-F temsilcileri katıldı.
 
Saygı duruşuyla başlayan kongre, divan seçimi ile başladı. Divanın yaptığı konuşmada, başta tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın yanı sıra HDK'de emeği geçenlere teşekkür edildi.
 
Fransız Komünist Partisi Uluslararası İlişkiler Üyesi Pascal Torre, partisinin HDK kongresi için bu salonu vermesinin Türkiye'ye bir mesaj olduğunu ifade etti. Türkiye'deki güncel siyasal gelişmelere değinen Torre, "Parti olarak 'Stop Erdoğan' kampanyası başlatacağız" dedi.
 
CDK-F Eşbaşkanı Cemile Renkliçay söz alarak kongreye başarılar diledi. ACTİT Eşbaşkanı Ali Taş ise Avrupa'da birleşik mücadelenin zorluklarına ve önemine değindi. Taş "Erdoğan'ın Avrupa'daki çalışmalarına karşı ortak tavır almak acil önemdedir" diye kaydetti.
 
HDK Kadın Meclis Girişimi adına konuşan Birsel Ocak, politik ortamın erilleşmesine ve eril dile, tim şiddet biçimlerine karşı mücadele edileceğini ve kadın eksenli çalışmanın güçlendireceğini söyledi.
 
SKB, FEDA, ODAK, Avrupa Kürt Kadın Hareketi adına konuşmalar yapıldı.
 
Geçmiş dönem faaliyet raporu okunup değerlendirilmesinin ardından seçime geçildi. Yapılan seçimde HDK-Fransa Eşsözcülüğüne Güley Çaylak ve Veysel Keser seçildi.