11 Mayıs 2024 Cumartesi

HDK-A 1. Olağan Kongresi başarıyla sonuçlandı

İki gün süren Halkların Demokratik Kongresi-Avrupa 1. Olağan Kongresi, yapılan tartışmaların ardından verelen önergenin kabulüyle sona erdi.
Almanya'nın Frankfurt kentinde dün başlayan Halkların Demokratik Kongresi-Avrupa (HDK-A) 1. Olağan Kongresi ikinci gün yapılan tartışmaların ardından sona erdi.
 
Kongrede yapılan tartışma, öneri ve değerlendirmeler ışığında bir ret, üç çekimser oya karşın, oy çokluğu ile aşağıdaki önerge kabul edildi.
 
Kabul edilen önerge şöyle:
 
"Halkların Demokratik Kongresi'nin, Avrupa Örgütlenmesini kurarken tespit ettiğimiz ihtiyaçlar artarak devam etmektedir.
 
Derinlikli bir değerlendirme ve analize dayanarak yeni bir atılıma girişmemiz gereken bu süreçte, HDK-A paradigmasının temel bileşenlerinden KCDK-E'nin üyelik hukukunu dondurma kararı Kongremiz açısından yeni bir değerlendirmeyi zorunlu kılıyor.
 
Bu durumdan hareketle:
 
HDK-Avrupa'yı kuruluş paradigmalarına uygun ve kapsayıcılığını koruyarak, hatta geliştirerek yeniden inşa edebilmek için Kongremiz yeniden yapılanma kararı alır.
 
Bu kararı hayata geçirmek üzere kurucu bileşenler, kuruluş sürecinde dışında kalanlar, süreç içerisinde uzak düşenlerle yeniden görüşmek, HDK-A'yı yeniden inşaya girişmek üzere Kongremiz bir Yeniden İnşa Koordinasyonu seçer.
 
Bu koordinasyon, önümüzdeki süreçte bütün muhataplarla bir dizi görüşme yaparak, koşullarını olgunlaştırdığında HDK-A Olağanüstü Kongre'sini toplar."