18 Eylül 2024 Çarşamba

HBDH'den Giresun ve Gümüşhane'de eylem

Gümüşhane ve Giresun'de düzenlenen eylemlere ilişkin açıklama yapan HBDH Ortak Komutanlığı, Giresun'da 4 askerin öldürüldüğünü, Gümüşhane'de ise ölü ve yaralı sayısına ilişkin bilgileri netleştiremediklerini açıkladı.
Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Ortak Komutanlığı, Gümüşhane ve Giresun'de düzenlenen eylemlere ilişkin açıklama yaptı.
 
HBDH Ortak Komutanlığı, Giresun'da 4 askerin öldürüldüğünü, Gümüşhane'de ise ölü ve yaralı sayısına ilişkin bilgileri netleştiremediklerini açıkladı.
 
Açıklamada, "7 Temmuz günü HDBH güçlerimiz, Gümüşhane'nin Kürtün ilçesi kırsalında işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Bu eylemde hedeflenen düşman birliğindeki ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir" denildi.
 
8 Temmuz günü HBDH'ın Giresun'un Güce ilçesine bağlı Kurubelli yaylasında operasyona çıkan askerlere yönelik gerçekleştirilen eyleme ilişkin ise "İşgalci TC ordusunun bir birliğini denetim altına almıştır. Uzun bir süre denetim altında tutulan bu düşman birliği 9 Temmuz günü saat 05.30'da yakın mesafeden vurulmuştur. Etkili bir şekilde vurulan düşman birliğinde 4 asker öldürülmüş, 2 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından ölü ve yaralı askerleri zırhlı araçlar ile kaldıran işgalci ordu, çevresindeki alanları ağır silahlar ile rastgele bir şekilde taramıştır" diye kaydedildi.