25 Nisan 2024 Perşembe

Hayvanlar barınaklarda işkenceyle katlediliyor

Konya ve Mamak'ta bulunan hayvanlar işkenceyle katlediliyor. Sosyal medyada gündem olan işkence videosunun ardından Konya'da iki görevli gözaltına alındı. HAKİM ise barınakları hayvanlar için "sıcacık yuva" gösterenlere tepki gösterdi.

İktidar, kuduz aşısı başta olmak üzere sokak hayvanlarıyla ilgili gerekli ve basit önlemleri almıyor. Öte yandan sosyal medyada hayvanlara yönelik nefret söylemleri ise şiddet ve katliamı tetikliyor. Hayvanlara yönelik her türlü şiddeti uygulayanlar ise yasalarca korunuyor.

Sokak hayvanları işkenceyle sokaklardan toplanarak barınaklara götürülüyor. Burada yeterli beslenmeyen hayvanlar, aşağılayıcı yöntemlerle beslenerek birbirini parçalamaya itiliyor. Açlıktan, bakımsızlıktan ve hastalıklar hayvanlar ölüme sürükleniyor.

Sosyal medyanın gündemine Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bir görevlinin elindeki kürekle öldürene kadar işkence yaptığı görüntüler düştü. Kamuoyunda oluşan tepkiler sonucu iki kişi gözaltına alındı.

Hayvan Hakları İzleme Komitesi bir açıklama yaptı. HAKİM, şu ifadeleri kullandı: "Köpeklerin kafalarına kürekle vurularak öldürüldükleri Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi, geçtiğimiz mayısta ve son olarak da bir hafta önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından örnek çalışma olarak gösterilmişti. Aylardır sokakta yaşayan köpeklerin toplanıp barınaklara kapatılması gerektiği söyleniyor. Barınakların hayvanlar için 'sıcacık yuvalar' haline getirilmesi talimatları veriliyor. Sonuç ise işte bu! Hayvanların kapatılmasını istediğiniz yerler."

Ankara Mamak'ta da sosyal medya hesabından bir kullanıcı sokak köpeklerinin belediye tarafından öldürüldüğünü aktardı. Köpeklerin barınaklarda yaralı ve ölmek üzere tutulduğunu kaydeden sosyal medya kullanıcısı, görüntü almak istediğinde ise Mamak Belediyesi Zabıtasının kendisine saldırdığını ve darp ettiğini söledi.