19 Mayıs 2024 Pazar

'Hasta tutuklu Ratibe Batmaz serbest bırakılsın'

İHD Adana Şubesi Hapishaneler Komisyonu, hasta tutsak Alanya L Tipi Hapishanesi'nde kalan Ratibe Batmaz'ın serbest bırakılmasını istedi.
İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi Hapishaneler Komisyonu, hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek amacıyla 15 günde bir yaptıkları açıklamasının bu haftaki eylemde, Alanya L Tipi Hapishanesi'nde kalan Ratibe Batmaz'ın serbest bırakılmasını istedi.
 
İsmet İnönü Parkı'nda yapılan açıklamaya, insan hakları savunucularını yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) il ve ilçe yöneticileri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAYDER) ile çok sayıda kişi katıldı. "Hasta mahpus Ratibe Batmaz serbest bırakılsın" pankartını ve hasta tutukluların fotoğrafları açıldı.
 
HASTA MAHPUSLAR SERBEST BIRAKILSIN
 
1996'dan beri cezaevinde olan Batmaz'ın ağır Hepatit B hastası olup, değerlerinin 5 bin de olduğuna dikkat çeken İHD Şubesi Hapishane Komisyonu üyesi Nejat Okay, Batmaz'ın ayrıca yüksek tansiyon hastası olduğunu hatırlattı. Okay, "Son olarak geçen hafta yapılan tetkiklerde de böbrekte lekelenme ve karaciğerinde ciddi boyutta şişme ortaya çıkmıştır. Bizler buradan tedavilerinin mahpushane koşullarında olmayan durumlarda tüm hasta mahpuslar ve Batmaz'ın infazının ertelenmesini talep etmekteyiz" diye konuştu. İktidarın hasta tutukluların durumuna kör ve sağır olduğuna vurgu yapan Okay, vicdanın, tüm yasaların üstünde ve değerli olduğunun ifade etti. Okay, "Hasta mahpuslar serbest bırakılsın. İnsan haklarıyla insandır" dedi.
 
Açıklama oturma eylemiyle sonlandırıldı.