29 Mart 2024 Cuma

Halk yardım istedi, AKP'li Canikli eline telefon alarak yanıt verdi

Antep'te enkaz altındaki yakınlarını bekleyen bir kişi, AKP'li Nurettin Canikli'ye neden yardım gelmediğini sordu. Canikli ise eline telefonu alarak vinç aradı.

Maraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7, Elbistan'da ise 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremler Maraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Antep, Urfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı.

Deprem bölgelerine 24 saat geçmesine rağmen kurtarma ekipleri gönderilmedi. Ciddi kayıpların ve yıkımların yaşandığı kentlerde halk soğuk hava koşullarında, ekipmansız olarak kendi imkanlarıyla arama kurtarma çalışmaları yürütmeye çalıştı.

Yardım için yetkililere seslenen bir kişinin de AKP Milletvekili Nurettin Canikli'ye tepki göstermesi sosyal medyada gündem oldu. Vatandaşın yardım feryadına Canikli eline telefonu alarak yanıt verdi.

Sosyal medyada Sinem Görücü isimli kullanıcı, hesabından yayınladığı videoda babasının Nurettin Canikli’ye tepkisini paylaştı. "Nurettin Canikli geldi. Babam hüngür hüngür ağlıyor" ifadelerini yazan Görücü, Canikli hakkında, "Olayın ciddiyetini görünce telefonla vinç aramaya başlamış o sırada" dedi.

 

22. Saat: Nurettin Canikli geldi. Babam hüngür hüngür ağlıyor. 22 SAATTİR ENKAZ ALTINDAKİ BABASI İÇİN. KAR YOK YAĞMUR YOK BİZ BÜYÜK DEVLETİZ, NİYE KURTARAMIYORUZ DİYE. pic.twitter.com/y9yVxHCJeG

— Sinem Görücü (McInerney) (@Sinem_Gorucu_) February 6, 2023