18 Nisan 2024 Perşembe

Hackerlar İran devlet televizyonunun yayınını ele geçirdi

Mahsa Amini'nin işkencede katledilmesinin ardından başlayan protestolar dördüncü haftasına girdi. Halk isyanını görmezden gelen İran devlet televizyonunun yayınını dün gece kesen bir hacker grubu, "Jin, jîyan, azadî" sloganına ve polis tarafından katledilen Amini ve üç kadının görüntülerine yer verdi.

İran ve Rojhilat Kürdistan'da halk isyanı devam ediyor. Mahsa Amini'nin polis tarafından işkencede katledilmesinin ardından kadınlar öncülüğünde başlayan sokak eylemleri, Sanandaj, İsfahan, Karaj, Rasht ve Şiraz'da sürüyor. Üniversite öğrencileri de Tahran, Arak, Zencan, Hamedan, Meşhed, Buşehr, Gilan, Kirman'ın da aralarında bulunduğu pek çok şehirde sokaklara çıktı. Bazı öğrenciler başörtülerini çıkardı, faşist molla rejimi karşıtı sloganlar attı.

İRAN DEVLET TELEVİZYONUNUN YAYINI ELE GEÇİRİLDİ
Halk isyanını görmezden gelen İran devlet televizyonunun yayını da dün gece bir hacker grubu tarafından ele geçirildi.

"Jin, jîyan, azadî" sloganının yankılandığı İran'ın devlet televizyonu yayında, polis tarafından işkencede katledilen Mahsa Amini ve sokak gösterilerinde katledilen üç genç kadının fotoğraflarına yer verildi.

Rojhilat Kürdistan'da günlerdir üniversitelerde süren eylemlerin ardından okulların kapatılması kararı alındı.

Protestoların en yoğun olduğu Rojhilat Kürdistan eyaletinin başkenti Sanandaj'da dün bir gencin polis tarafından vurularak katledildiğine ilişkin görüntülerin yayınlanması halkın öfkesini artırdı. İran'ın faşist molla rejimi Kürt gencinin polis tarafından katledildiğini kabul etmezken, rejim karşıtları tarafından öldürüldüğünü öne sürdü.

FAŞİST MOLLA REJİMİ PANİKTE
Halk isyanının artarak devam etmesi üzerine Cumhurbaşkanı Ebrahim Raisi, Meclis Başkanı Mohammad Bagher Ghalibaf ve yargı başkanı Gholam-Hossein Mohseni Ejei, dün geç saatlerde Tahran'daki cumhurbaşkanlığı binasında bir araya geldi.

Görüşmenin ardından cumhurbaşkanlığı sitesinde yayınlanan açıklamada, İran'ın düşmanları tarafından bölünmek istendiği öne sürülerek birliğe ihtiyaç olduğu savunuldu.

Bu arada süren halk isyanı nedeniyle internet kısıtlamaları da devam ediyor.