22 Ocak 2025 Çarşamba

Haber-Sen'den sefalet zammına tepki

Kamu emekçilerine dönük sefalet zammına tepki gösteren Haber-Sen Diyarbakır Şubesi, "Sermayeye her türlü kolaylığı sağlayan iktidar, emekçiye açlığı ve sefaleti reva gördü" dedi.

Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) Diyarbakır Şubesi, Kayapınar'da bulunan PTT Posta Dağıtım Merkezi önünde sefalet zammına tepki gösterdi. Eylemde, "Emekçinin dayanacak gücü kalmadı, bıçak kemikte" pankartı açıldı.

Asgari ücrete yapılan yüzde 30 zam ve kamu emekçilerine verilen yüzde 11 zam oranına işaret eden Haber-Sen Örgütleme Sekreteri Serhat Oktay, "Orta Vadeli Ekonomik Plan ile sermayeye her türlü kolaylığı sağlayan iktidar, emekçilere ise açlığı ve sefaleti reva görerek bizleri yanıltmamıştır" dedi.

Kamu emekçilerinin alım gücünün her geçen yıl biraz daha düştüğünü kaydeden Oktay, "Emekçiler artık temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz durumdadır. Toplumun büyük çoğunluğu, bankalara borçlanarak yaşamak zorunda bırakılmıştır. Binlerce çocuk yatağa aç girmekte, okulda gün boyu aç kalmaktadır. İcra dosyaları sürekli katlanarak artmaktadır. Bankalara borçlarını ödeyemez duruma gelenlerin sayısı 2024 Eylül ayında 23 milyonu bulmuştur" ifadelerini kullandı.

'ÇALIŞIRKEN ÖLMEK İSTEMİYORUZ'
PTT'de "tasarruf tedbirleri" sonrası ödeneklerin durma noktasına geldiğini söyleyen Oktay, şöyle devam etti: "Altyapısını yenilemesi gereken PTT'de altyapı her geçen gün kötüye gidiyor. Rize'de yaşanan silahlı saldırıda 2 arkadaşımız hayatını kaybetti. Biz PTT emekçileri olarak çalışırken ölmek istemiyoruz. Güvenli işyerleri, güvenceli gelecek istiyoruz. PTT'nin güvenceli personel alımı yapmasını istiyoruz. Skala ayarlaması yapılarak maaşların bir nebze iyileştirilmesini istiyoruz. Liyakatsiz atamaların, vekâleten görevlendirmelerin yerine, İHS'ye geçme dayatması olmayan yükselme sınavları yapılmasını istiyoruz. Yıkılma tehlikesi olan binalarda çalışmak istemiyoruz. Görev tanımımızda olmayan sayı dayatmaları ile mobbing uygulanmasını istemiyoruz. İş barışı istiyoruz. Aynı işi yaparak farklı ücretler almak istemiyoruz."

Eylem boyunca "Ranta değil emekçiye bütçe", "Hükümet zammını al başına çal" ve "Hak hukuk adalet direnerek gelecek" sloganları atıldı.