28 Mart 2024 Perşembe

Haber-Sen: 3600 ek gösterge PTT emekçilerine ayrımsız uygulanmalı

Haber-Sen Ankara 2 Nolu Şubesi yaptığı eylemde, PTT emekçilerinin 3600 ek göstergenin ayrımsız tüm emekçilere uygulanmasını istedi.

Haber-Sen Ankara 2 Nolu Şube, Babaharman PTT önünde PTT emekçilerinin 3600 ek göstergenin ayrımsız tüm emekçilere uygulanması talebiyle basın açıklaması yaptı.

Eylemde konuşan Haber-Sen Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Yaşar Polat, "24 Haziran seçimleri öncesinde cumhurbaşkanının emekçilere müjde olarak duyurduğu 3600 ek göstergenin polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerine verileceği vaad edilmektedir. Ekonomik kriz derinleşmekte, Türk lirası yabancı para birimleri karşısında sürekli değer kaybetmekte, yüksek enflasyon ile birlikte ücretlerdeki erime emekçilerin alım gücünü düşürmektedir. Emekliğe hak kazanan kamu emekçileri ücretleri yarı yarıya düştüğünden emekliye ayrılamamaktadır. PTT emekçileri pandemi koşullarında büyük özveri ile çalışmaktadır. PTT posta dağıtım emekçileri bu süreçte halka hizmet götürmüş, kar, kış, yağmur, boran, çamur demeden, sağlığını hiçe sayarak, başta 65 yaş üzeri vatandaşların maaşları ile sosyal yardımlarını kapılarında teslim ederek büyük özveri ile dağıtımını sağlamıştır. Pandemi nedeniyle tüm kargo şirketlerinin dağıtım yapamadığı süreçte, PTT emekçileri, zor koşularda zaman mefhumu gözetmeksizin halkımıza hizmet sunmaya devam etmiştir" dedi.

PTT gişe hizmetleri hiçbir gün kapanmadan halka hizmet vermeyi sürdürdüğünü söyleyen Polat, "Bankacılık hizmetleri, fatura ödemeleri, sosyal yardım ödemeleri, kargo posta ve mektup kabullerini yapmıştır. Bütün PTT emekçileri posta hizmetleri ve halkın haber alması için gerekli bütün çabayı ve özverili çalışmasını sürdürmüştür. PTT emekçileri bu özverili çalışmaya rağmen 3600 ek gösterge verilecek kamu emekçileri içerisinde sayılmamıştır. Buradan Cumhurbaşkanlığına ve TBMM'ne sesleniyoruz. Biz PTT emekçileri çalıştığımız süreçte gösterdiğimiz özverinin karşılığında emekli olunca da insanca yaşayabileceğimiz bir ücret talep ediyoruz. Savaşta, salgında, felaketlerde çalışma zorunluluğu yasa ile belirlenmiş PTT emekçisi olarak anamızın ak sütü kadar helal olan 3600 ek gösterge hakkımızı istiyoruz. Başta PTT emekçileri olmak üzere ayrım yapmaksızın bütün kamu emekçilerine 3600 ek gösterge hakkı verilmelidir. Haber-sen olarak 3600 ek gösterge hakkımızı alıncaya kadar mücadelemiz sürdüreceğiz. PTT taşeron çalışmaya son verilmeli bir defaya mahsus bütün taşeron emekçiler kadroya alınmalıdır" diye kaydetti.

Polat konuşmasında "İHS'li çalışmaya son verilmeli performans kaldırılmalı bütün emekçilere kadro hakkı verilmelidir. İHS'li emekçilere 3600 ek gösterge hakkı tanımalıdır. PTT de çalışan bütün emekçilere güvenli iş, güvenli gelecek sağlanmalıdır" taleplerini sıraladı.