18 Mayıs 2024 Cumartesi

Güven'e bir destekte İsveç'ten

İsveç'te yerel yöneticiler, milletvekilleri, AP parlamenterleri, aktivistlerden oluşan 50 kişilik bir grup Leyla Güven'e destek verdi.
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e açlık grevinin 84. gününde İsveç'ten destek geldi.
 
Güven'in açlık grevine destek amacıyla 10 Ocak'ta imza kampanyası başlatılmıştı. İmza kampanyasını İsveç'te yerel yöneticiler, milletvekilleri, AP parlamenterleri, aktivistlerden oluşan 50 kişilik bir grup imzaladı. 
 
Leyla Güven'in sağlık durumuna dikkat çekilen bildiride, şu ifadeler yer aldı: 
 
"Abdullah Öcalan'ın tecrit edilmesi, HDP milletvekillerinin meclis dokunulmazlığının olmaması ve Kürtlerin temsiliyetinin ve siyasete katılımının kriminalizasyonu demokratik olmayan Türkiye'nin göstergesidir. Avrupa Konseyi ve İşkenceyi Önleme Komitesinin, Türk hükümetini Abdullah Öcalan'a uyguladığı tecridi son erdirmeye zorlaması için uluslararası toplumu sesini yükseltmeye çağırıyoruz. Buradan dayanışma duygularımızı Leyla Güven'e iletiyoruz. Leyla Güven gibi bir kadın ırkçılık, hoşgörüsüzlük ve barışçıl bir çözüm arayışının reddine karşı böyle bir kendini feda etme eylemine girmek durumunda kalmışsa bizler de sesimizi yükseltmeliyiz."