17 Mayıs 2024 Cuma

Günay: Çocukları silahla kovalayan polis tutuklanmalı

Nusaybin'de çocukları havaya ateş açarak kovalayan polise ilişkin açıklama yapan HDP Sözcüsü Ebru Günay, polisin görevden alınmasının yeterli olmadığını belirterek, tutuklanması çağrısı yaptı.

Mardin Emek ve Demokrasi Güçleri, Nusaybin'de polislerin oyun oynayan çocukları havaya ateş açarak kovalaması ve engelli B.E.'yi tartaklamasına ilişkin açıklama yaptı. KESK Şube binasında yapılan açıklamaya, HDP Sözcüsü ve Mardin Milletvekili Ebru Günay ile kitle örgütü temsilcileri katıldı.

KUDAY: HERKESE FARKLI BİR HUKUK
HDP Mardin İl Eşbaşkanı Salih Kuday, olayın kamuoyuna yansımanın ardından yapılan resmi açıklamalara dikkat çekerek, "Önceki olay ve tecrübelerimizden biliyoruz ki işkence ve kötü muameleden ötürü polisler hakkında işlem yapılmamakta, polisler kendilerine verilen yetkilere dayanarak cezalandırılmayacağını bildiği için bu şekilde davranabilmekte" dedi. Kolluk güçlerinin cezasızlığı bir "zırh" olarak görüp, işkence ve kötü muameleye teşvik edildiğini vurgulayan Kuday, polisler hakkında cezai işlemin uygulanmasını istedi.

"Türkiye'de nefret ve düşmanlık tohumları ekilerek, kindar ve dindar bir nesil yaratıldı" diyen Kuday, Adana'da Ali El Hemdan'ın öldürülmesi ve Sevda Noyan'ın bir televizyon programında dile getirdiği ifadeleri hatırlatarak, ülkede herkese farklı hukuk uygulandığını belirtti.

GÜNAY: KÜRT DÜŞMANLIĞININ SONUCU
HDP Sözcüsü Ebru Günay ise, salgına rağmen polis ve devlet şiddetinin bölgede devam ettiğine dikkat çekti. "AKP hükümetinin cezasızlık zırhlı ile güvence verdiği polisler maalesef bu topraklarda Kürt çocuklarına, Kürt kadınlarına, Kürt gençlerine şiddet uygulamaya devam ediyorlar" diyen Günay, Van'da kaçırılan partili ile Adana'da bir çocuğun geçtiğimiz günlerde öldürülmesini hatırlattı. 

Günay, "Yetkililer açığa alındığını söylüyor. Bu açığa alınmanın başka bir ödüllendirme biçimi olduğunu biliyoruz. Bunun bir cezasızlık zırhı olduğunu, bunun kamuoyundaki tepkileri minimalize etme hali olduğunu. Ama ne olursa olsun bizim tepkimiz bitmeyecek. Yetkililere açık suç duyurumuzdur. Bu konuda bir an önce gerekli işlemlerin yapılması ve görevden almanın yetmediğini, şiddet uygulayan polisin tutuklanması gerektiğini hatırlatmak istiyoruz. Bu hukuki sürecin takipçisi olacağımızı da paylaşmak istiyoruz. Bu AKP'nin Kürt düşmanlığının sonucudur" diye konuştu.