28 Mart 2024 Perşembe

Gülşen: Hiçbir sıfatın kölesi değilim

Sahne kıyafetleri gerekçe gösterilerek hedef alınan Gülşen, erkek tahakkümünü eleştiren bir açıklama yaptı. Gülşen, "Hiçbir sıfatın kölesi değilim. Kimseye ait değilim. Ben kendimim. Kendime aitim" dedi. 

Şarkıcı Gülşen, İzzet Yıldızhan'ın kendisini hedef göstermesinin ardından başlayan tartışmalara ilişkin sosyal medyadan açıklama yaptı.

Daha önce, konuyla ilgili kimseye konuşmayacağını söyleyen Gülşen, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, "Hiçbir sıfatın kölesi değilim. Kimseye ait değilim. Ben kendimim. Kendime aitim" dedi. 

Gülşen, şu ifadeleri kullandı: "Kadınlara 'anne olma, evlat olma, eş olma', Erkeklere "erkek olma, hükmetme zorunluluğunda olma, aksi taktirde eksik olacağı" üzerinden uygulanan tüm tahakkümün nasıl bir cehennem olduğunu ve bu tahakkümün en sonunda erk'lik taşımayanın ya da onun yasalarına uymayanın yaşamdan silinmesini meşrulaştırmaya hizmet etmekte olduğunu ne olur görelim artık hep birlikte. Bir insanın yaşam hakkı, yaşam tercihleri bir başkası tarafından belirlenemez. Bir cins ya da insan bir diğerinden üstün olamaz.

Evet, ben bir anne-babanın kızı, evet bir erkeğin eşi ve bir yavrunun annesiyim. Babasının kızı bir erkeğin karısı bir çocuğun annesi olmaktan öte; ben aklı ve düşünme yeteneği olan özgür iradeye sahip bir insanım. Bu sıfatlardan fazlasıyım. Hiçbir sıfatın kölesi değilim. Kimseye ait değilim. Ben kendimim. Kendime aitim."