18 Mayıs 2024 Cumartesi

Greenpeace özür diledi: Kıymet Aram direnişi sonlandırdı

Greenpeace Akdeniz’de işten çıkarılmasının ardından hukuksuz uygulamaları devam etmesi üzerine ofis önünde direnişe başlayan Kıymet Aram eylemini sonlandırdı. Greenpeace Akdeniz’in kendisinden özür dilemesi ve yapılan olumlu görüşmenin ardından eylemi bitirdiğini açıklayan Aram, sürecin takipçisi olacağını da duyurdu.

Greenpeace Akdeniz’de resepsiyonist ve idari işler sorumlusu pozisyonlarında görev alan ve haksız yere işten çıkarıldığı için direnişe başlayan Kıymet Aram, eylemini sonlandırdı.

Greenpeace’te 8 yıl çalışan ve son 4 yılında ağır mobbinglere maruz kaldığını açıklayan Aram, Aralık 2018’te işten çıkarılmıştı. Bu hukuksuzluğun sona ermesi için 10 Aralık 2019 tarihinde Greenpeace Akdeniz ofisi önünde yaptığı basın açıklamasının ardından oturma eylemine başlamıştı.

18 Aralık 2019 tarihinde Greenpeace Akdeniz ile olumlu bir görüşme gerçekleştirdiklerini duyuran Aram, direnişin sonlandırdı. Aram, şu açıklamayı yaptı: "Avukatım Ceren Soner Baykal ile beraber 18 Aralık 2019 tarihinde Greenpace Akdeniz ile olumlu bir görüşme gerçekleştirdik. Benzer üzüntülerin bir daha yaşanmaması adına sürecin takipçisi olacağımı ve 10. gününde eylemimi sonlandırdığımı bildirir, Greenpeace Akdeniz’in özür açıklamasından dolayı kendilerine teşekkür ederim."

GREENPEACE ÖZÜR DİLEDİ
Aram’ın direnişe ilişkin açıklama yapan Greenpeace Akdeniz de işe iade ve kalan işçilik alacaklarıyla ilgili Kıymet Aram’ın kazandığı işe iade davasında mahkemenin hükmettiği tazminatın kendisine ödendiğini belirtti. Aram’ın eksik hesaplandığını ifade ettiği tazminat miktari ile ilgili uzlaşma ve diğer alacaklarına ilişkin dava sürecinin devam ettiği dile getirilen açıklamada, "Gerek dava süreçleir gerekse işten çıkarılma sürecinde Kıymet Aram’a hissettirdiğimiz olumsuz duygulardan ötürü çok üzgünüz ve kendisinden tüm bunlar nedeniyle samimiyetle özür dileriz. Ayrıca oturma eyleminden sonra basına yaptığımız cevabi açıklamada kendisi ile ilgili sadece resepsiyonist pozisyonunda çalıştığını belirterek eksik görev tanımı yapmış olduğumuzdan dolayı da üzünüz" denildi.