27 Nisan 2024 Cumartesi

Gazze'de Büyük Dönüş Yürüyüşü'nde 32 kişi yaralandı

Büyük Dönüş Yürüyüşü kapsamında dün Gazze sınırında yapılan gösterilere saldıran siyonist İsrail askerleri 32 Filistinliyi yaraladı.
Kuşatmayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü kapsamında dün Gazze sınırında yapılan gösterilere saldıran siyonist İsrail askerleri 32 Filistinliyi yaraladı.
 
Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinin 32. cumasında dün Gazze halkı dönüş hakkını ve 12 yıldır kendisine uygulanan ablukanın kaldırılması talebini ifade etmek için Gazze sınırındaki eylem çadırlarındaydı.
 
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı verdiği bilgiye göre; dün yapılan gösterilerde İsrail askerlerinin göz yaşartıcı bomba, plastik mermi ve gerçek mermilerle saldırması sonucu 7'isi gerçek mermilerle olmak üzere 32 kişinin yaralandığı kaydedildi.
 
Diğer taraftan ateşkes ve uzlaşı dosyalarını görüşmek üzere Gazze'de bulunan Mısır güvenlik heyetinde yer alan Mısır İstihbaratı Filistin dosyası sorumlusu Ahmed Abdulhalık ve istihbarat yetkilisi Hemmam Ebu Zeyd Filistin direniş gruplarının liderleri ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti üyeleriyle birlikte Gazze sınırındaki göstericileri ziyaret etti.
 
Mısır heyetiyle beraberindekilerden oluşan konvoy sınıra yakın bir bölgede gösteriler için kurulan dönüş kampını ziyaret etmeden hemen önce İsrail askerleri bölgeye onlarca göz yaşartıcı bomba yağdırdı.
 
30 Mart'ta başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinde Gazze'deki Filistin halkı terk etmek zorunda kaldığı topraklara geri dönme hakkı için Gazze sınırında gösteriler düzenliyor.
 
Barışçıl olmasına rağmen savunmasız ve sivil halka göz yaşartıcı bomba, plastik mermi ve gerçek mermi kullanarak saldıran İsrail askerleri şimdiye kadar 228 Filistinliyi katletti, 460'ı ağır 22 bin kişiyi de yaraladı.