10 Mayıs 2024 Cuma

Fransız savaşçı Farid Medyahed Rojava'da ölümsüzleşti

Fransız YPG savaşçısı Farid Medjahed (Şahin Qereçox), 6 Ekim'de Derazor?un Hecin beldesine bağlı köylerde DAİŞ çeteleri ile yaşanan çatışmada yaşamını yitirdi.
YPG Basın İrtibat Merkezi, Fransız savaşçı Farid Medjahed'in (Şahin Qereçox) Cizre Fırtınası Hamlesi’nde yaşamını yitirdiğini açıkladı.
 
Açıklamaya göre, Medjahed,  6 Ekim’de Derazor’un Hecin beldesine bağlı köylerde DAİŞ çeteleri ile yaşanan çatışmada şehit düştü.
 
Rojava devrimini tüm halkların sahiplendiğini belirten YPG Basın İrtibat Merkezi, şunları belirtti:
 
"Bu tarihi devrimin bir parçası olmak için mücadelemize sarılan Şahin Qereçox (Farid Medjahed) yoldaşımız enternasyonel sorumluluklarını yerine getirmede aktif bir katılım içerisinde bulunmuştur. Şahin yoldaşımız Rojava’da kaldığı kısa süre içerisinde halkların birlikteliği ve büyük insanlık değerlerinin özüne dönüş mücadelesine derin anlam biçerek direnişi sahiplenmiştir. Kısa sürede edindiği tecrübeler ile her görevi başarıyla yürütmeye kendini adamıştır. Şehit düştüğü son ana kadar kendisine verilen görev ve sorumluluğu eksiksiz yerine getiren Şahin arkadaş duruşu ve yürüyüşüyle enternasyonel yoldaşlarına örnek bir mücadeleci olmuştur" dedi.