25 Nisan 2024 Perşembe

Fransa'da ulaşım işçileri greve çıktı

Fransa'da ulaşım işçileri grev ilan etti. Çalışma koşullarının iyileştirilmesi, ücretlerinin artırılması ve yeni emeklilik yasasının geri çekilmesi talebiyle gerçekleştirilen grev nedeniyle banliyö trenleri, metro ve otobüs seferlerinde büyük aksamalar yaşandı. Grev ilan eden işçiler, Paris'te sokağa çıkarak taleplerini dile getirdi.

Fransa'da Paris Özerk Ulaştırma İdaresinde (RATP) örgütlü sendikalar, ulaşım sektöründe grev ilan etti. Genel Emek Konfederasyonu (CGT), FO, UNSA ve Solidaires'in çağrısıyla gerçekleştirilen grevde, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, ücretlerin artırılması ve yeni emeklilik yasasının geri çekilmesini isteyen işçiler Paris'te eylemler düzenlendi. Paris'teki eyleme, Fransa Öğrencileri Ulusal Birliği'ne (UNEF) üye öğrenciler de katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan işçiler, Opera Meydanı'na yürüdü.

'DÖNER KAVŞAKLARI YENİDEN İŞGAL EDİN'
Paris'teki eylemde söz alan Fransa Komünist Partisi (PCF) Sekreteri Fabien Roussel, işçilere "kavşakları ve kamusal alanı yeniden işgal etme" çağrısında bulundu.

CGT Genel Sekreteri Philippe Martinez de, ücretlerin artırılmasını istedi.

BAZI METRO HATLARI TAMAMEN KAPATILDI
Ulaşım sektöründe grev nedeniyle Paris ve civarında banliyö trenleri, metro ve otobüs seferlerinde gün boyu aksamalar yaşandı.

Beş hat tamamen kapatılırken, diğer hatlar sabah ve akşam saatlerinde sadece iki saat çalıştı.

Ulaşım grevi nedeniyle çok sayıda insan da işe gitmeyerek grevin yaygınlaşmasını sağladı. Özel araç kullanımı nedeniyle de otoyolda 230 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.