27 Nisan 2024 Cumartesi

Fransa SKB 8 Mart çalışmalarını sürdürüyor 

8 Mart kadın grevine çağrı yapan SKB ve ACTİT üyeleri, Türkçe ve Fransızca bildirileri banliyölerde, gar önlerinde dağıttı. Ayrıca düzenlenen ev toplantısında kadın grevinin önemi tartışıldı. 

Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) ve Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği (ACTIT), Fransa'da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe çağrı çalışmalarını sürdürüyor. 

Fransızca ve Türkçe, kadın grevine çağrı yapan bildirileri Villiers le bel ve Drancy banliyölerinde ve gar önlerinde dağıtan SKB ve ACTİT üyeleri, bildirileri dağıtımını hafta boyunca emekçi mahallelerde sürdürecek. 

CREİL'DE EV TOPLANTISI
Creil bölgesinde de bir ev toplantısı gerçekleştirdi. Toplantı, kadın özgürlük; devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşen kadınlar anısına saygı duruşuyla başladı.

Creil SKB adına yapılan konuşmada, "8 Mart kadınların mücadelesinde tarihsel ve güncel olanı birleştiren bir andır. Tarihseldir çünkü sınıf mücadelesinde ve kadın özgürlük mücadelesinin dönemeçlerinden biridir. Kadınların hakları için mücadele sahnesinde sınıfsal karakterleri ile yer alışı bir yana özgürleşme mücadelesinde işçi kadınların devrimci rolünü de göstermiştir. Güncel olan  mücadelemiz bakımından ise kadın grevini gücünü kuşanarak 8 Mart'ın direnişçi geleneğini büyütüyoruz. O gün kadınlar tüm talepleri ile greve giderek, sokaklara akacak. Ve bizler de o gün sokaktaki milyonlarca kadın ile özgürlüğümüz için haykıracağız" denildi.

Ev toplantısı  8 Mart mücadele tarihi ve kadın grevi ile ilgili yürütülen tartışmalarla sona erdi.