17 Mayıs 2024 Cuma

France TV binasında açlık grevi eylemi

Tecride karşı süren açlık grevi ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için AvEG-Kon, SKB, ACTİT ve Young Struggle üyeleri France TV binasını işgal eylemi gerçekleştirdi.
Tecride karşı süren açlık grevi ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için AvEG-Kon, SKB, ACTİT ve Young Struggle üyeleri, Fransa, Almanya, İsviçre ve Hollanda'da üç günlük açlık grevine başladı. Paris'te yapılan 3 günlük açlık grevine CDK-F üyeleri de destek verdi.
 
Paris'teki açlık grevi açıklamasının ardından, Tevgara Civanen Şoreşger, Young Struggle, AvEG-Kon, ACTİT ve SKB üyeleri France TV binasını işgal eylemi gerçekleştirdi.
 
TV binasına giren aktivistler, gazete yetkilileriyle görüşmek istediğini ifade etti. Güvenlik görevlilerinin buna izin vermeyeceğini söylemesi üzerine TV binası salonunda slogan atan ve oturma eylemi yapan aktivistler, yetkililerle görüşme yapılana kadar binayı terk etmeyeceklerini belirttiler.
 
Eylem üzerine polisler TV binasına geldi ve aktivistlerin temsilcileriyle görüşme yaptı. Bir süre sonra TV editörü Christophe Tortora ile 15 dakikalık bir görüşme yapıldı. Tortora'ya iki açlık grevi dosyası ile birlikte süresiz açlık grevine dair bilgi verildi.
 
Tortora ise dosyaları gerekli yere ulaştıracağını, Kürt halkının yaşadıklarını bildiğini ve duyarlı olacağını söyledi.
 
Yapılan görüşme sonrası eylem, sloganlarla sona erdirildi.