29 Mart 2024 Cuma

FHKC üyesi 30 tutsak açlık grevine başladı

FHKC üyesi 30 tutsak, siyonist İsrail hapishanelerinde idari hapis cezalarını protesto etmek için açlık grevine başladı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) üyesi 30 tutsak, siyonist İsrail hapishanelerinde idari hapis cezalarıyla alıkonulmalarını protesto etmek için bugün açlık grevine başladı.

FHKC, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, tutsakların açlık grevi eylemine işgal güçlerinden özgürlüklerini söküp almak için başladıklarını ve önümüzdeki günlerde daha fazla tutsağın eyleme katılmasının beklendiğini ifade etti.

Bildiride, İsrail hapishaneler idaresinin açlık grevi eylemini boşa çıkarmak için idari hapis cezası alan tutsaklarla diyalog kurmaya çalıştığı ve onlara bir takım teklifler sunduğu, fakat tutsakların serbest bırakılma taleplerine bağlı kalma arzularının kesin olduğu ve tablonun yarın daha çok netleşeceği kaydedildi.

İdari hapisle İsrail zindanlarında tutulan yaklaşık 500 tutsak Ocak ayı başlarında siyonist İsrail mahkemelerini ve yargıyla ilgili tüm uygulamaları boykot etmeye başlamıştı.

İsrail hapishanelerinde 32'si kadın ve 175'i çocuk toplam 4650 tutsak bulunuyor. Filistinli tutsakların 730'u idari hapis cezası uygulamasıyla alıkonuluyor.

İsrail, idari hapis cezası uygulamasıyla Filistinli tutsaklar hakkında herhangi bir iddianame hazırlanmadan ve yargılanmadan aylarca hapishanede tutuyor.

Dünyada sadece İsrail tarafından uygulanan idari hapisle tutsak Filistinliler ve avukatına tutsak hakkında hazırlanan gizli dosyanın içeriği hakkında hiçbir bilgi verilmiyor ve cezalar defalarca uzatılabiliyor.