18 Mayıs 2024 Cumartesi

ESP'den Yeni Zelanda açıklaması

Yeni Zelanda'da gerçekleştirilen faşist saldırıya ilişkin açıklama yapan ESP, "Yeni Zelanda'da yaşanan katliam sosyalizm dışında hiç bir seçenek olmadığını bir kez daha göstermiştir" dedi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Yeni Zelanda'da gerçekleştirilen faşist saldırıya ilişkin açıklama yaptı.
 
"Ya barbarlık ya sosyalizm" başlıkla açıklamada ESP, "Emperyalisst kapitalist sistemin krizinin gelinen aşamada bir sistem krizinin tesine geçtiğini, aynı zamanda bir insanlık krizi ürettiğini gösteren örneklerden birine daha şahit olduk. Yeni Zelanda'da faşistler tarafından iki ayrı camiye yönelik olarak düzenlenen silahlı saldırıda 49 insan yaşamını yitirirken onlarca insan yaralandı" diye kaydetti.
 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Emperyalist barbarların Ortadoğu başta gelmek üzere müslüman halkların bulunduğu coğrafyalarda yürüttüğü hegemonya mücadeleleri sadece maddi zenginliklerin paylaşılması kavgası sınırlarında kalmıyor. Aynı zamanda halklar arasında derin husumetleri, çelişki ve çatışmaları örgütleyerek siyasi gericiliğin çeşitli tonlarda yaygınlaşmasına da hizmet ediyor. Bir yandan IŞİD örneğinde olduğu gibi politik İslamcı faşizmi, diğer yandan göçmen karşıtlığı ve islamofobi üzerinden emperyalist ve gelişmiş ülkelerin merkezlerinde ırkçılığı büyütüyor. Artık yönetemez hale geldiği krizini kendisiyle birlikte tüm insanlığı uçuruma sürükleme pahasına sürdürebilir kılmaktan başka bir şey yapmıyor. İnsanlık bu çıkmaza mecbur ve mahkum değil.
 
"Yeni Zelanda'da yaşanan katliam sosyalizm dışında hiç bir seçenek olmadığını bir kez daha göstermiştir. Sınıfsız, sümürüsüz, sınırsız bir dünya için; halkları ve inançları tek bir insanlık ailesi içinde buluşturmak için; cinsiyetçi ve homofobik erkek egemen düzenin beriyerlerini yekarak gerçek özgürlük ve eşitliğin tadına varmak için tek seçenek sosyalizmdir."