19 Mayıs 2024 Pazar

ESP Kürdistan: Em Halepçe jî bîr nakin!

Halepçe katliamının 31. yıldönümü dolayısıyla açıklama yapan ESP Kürdistan, yaşamını yitirenlerin andı, "Kürdistan'ı işgal eden gerici bölge devletlerinin katliamlarına karşı Kürdistan Ulusal Birlik çalışmalarını güçlendirip bugün de soykırım tehditleri savuranlara karşı mücadelemizi yükselteceğiz" dedi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kürdistan, Halepçe katliamının 31. yılı dolayısıyla açıklama yaptı.
 
16 Mart 1988'de yaşanan Halepçe'nin, diktatör Saddam Hüseyin'in düzenlediği katliamların sonuncusu olduğunu hatırlatan ESP Kürdistan, savaş uçaklarından atılan kimyasal bombalarla binlerce insanın katledildiğini kaydetti.
 
Dünyanın gözü önünde gerçekleştirilen Halepçe katliamında emperyalistlerin ve sömürgeci bölge devletlerinin sessiz kalmalarının, katliamla bağlantılı olduklarını ifade edilen açıklamada, "Tarihte her zaman Kürt halkının bağımsızlık mücadelelerinin yükseldiği dönemlerde gerçekleştirilen katliamlarda emperyalist güçler bu katliamların gizli ortakları olmuşlardır" denildi.
 
ESP Kürdistan açıklamasında şunlar kaydedildi: "31 yıl önce Başûre Kürdistan'da gerçekleştirilen tarihin en büyük soykırımlarından olan Halepçe, Ortadoğu ve dünya halklarının belleğinde silinmeyen izler bırakmıştır. Dün dört parça Kürdistan'da katliamlar gerçekleşti renler bugünde Kürt halkının kazanımlarına dönük saldırılarına devam etmektedir. Roboski'den Efrîn'e, Amed'den Şengal'e milyonlarca Kürt'ün topraklarını işgal edip katleden AKP-MHP saray faşizmi; bugün de Rojava'ya yönelik işgal ve katliam tehditlerine devam ediyor. Rojava'da hayat bulan birlikte yaşama umudunu emperyalist güçlerin de desteğiyle Kürt halkının taleplerini katliamlar ile yok etmeye çalışıyorlar.
 
Dört parça Kürdistan özgürleşmesin ve birleşmesin diyedir katliam siyaseti. Katliamlara ve tecrit zulmüne alıştırarak teslimiyeti dayatmaktır sömürgeciliğin hedefi. Katliamlar ile özgürlük ve bağımsızlık idealimizi yok etmeye çalışanlara karşı dün olduğu gibi bugün de mücadele etmeye kararlıyız. Kürdistan'ı işgal eden gerici bölge devletlerinin katliamlarına karşı Kürdistan Ulusal Birlik çalışmalarını güçlendirip bugün de soykırım tehditleri savuranlara karşı mücadelemizi yükselteceğiz."
 
Katliamın 31. yıldönümü dolayısıyla yaşamını yitirenleri anan ve anılarına bağlı kalma sözü veren ESP Kürdistan, "Sömürgeciliğe ve diktatörlere karşı daha fazla birlik, daha fazla direniş, daha fazla zafer" dedi.