18 Mayıs 2024 Cumartesi

ESP, Hasan Ocak'ı mezarı başında andı

ESP, Gazi Ayaklanması'nın ardından gözaltında kaybedilen Hasan Ocak'ı mezarı başında andı. Hasan Ocak ve tüm Gazi şehitlerinin izinden gidildiği vurgulanan anmada, "biz kazanacağız" denildi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyeleri, Gazi Ayaklanması'nın 24. yılında Gazi Ayaklanmasının önderlerinden ve gözaltında kaybedilen komünist Hasan Ocak'ı mezarı başında andı.
 
Hasan Ocak'ın fotoğraflarının taşındığı anmaya ESP Genel Başkanvekili Şahin Tümüklü, ESP İl Başkanı Pınar Türk, SKM MYK Üyesi Ezgi Bahçeci, SGDF Eşbaşkanı Okan Danacı da katıldı.
 
Anmada söz alan ESP Genel Başkanvekili Şahin Tümüklü, "Bu tarih Gazi'den Gezi'ye, 68'den Cizre'ye tarih yapıcılarının omuzlarında bizlere emanet. Biz bu tarihin sürdürücüleri olarak Hasan Ocak ve tüm gazi şehitlerine bir kez daha söz veriyoruz: Zafere ulaşana kadar bu izi takip etmeye devam edeceğiz. Zafere ulaşana kadar mücadeleye, direnişe devam edeceğiz. 33 düş yolcusunun kurmaya çalıştığı kardeşlik köprüsünden, Rojava devriminin bayrağını her yerde dalgalandırmaya devam edeceğiz" dedi.
 
Bu tarihin kendilerinin olduğunu vurgulayan Tümüklü, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bu tarihin nehirlerinin yaratıcıları bizleriz. Bu nehirleri büyük denizlere kavuşturmak bizim görevimiz. Bu yolda bütün devrim şehitlerini selamlıyoruz ve bir kez daha 'biz kazanacağız' diyoruz."
 
Anmada söz alan HDP Milletvekili Musa Piroğlu, "Tarihimiz, bu tarihi yazmak için dövüşenlerin mirası olarak bize kaldı. Onlar bu tarihi yazdı. Bu tarih aynı zamanda katillerin devlet tarafından korunduğu ve suçsuz ilan edildiği bir dokunulmazlık zırhına büründürüldüğü bir tarih oldu. Kuruluşundan bu yana devlet bütün muhaliflere, devrimcilere ve halk kitlelerine karşı katliamları yapanların ve katliamların üstünü örterek geldi" dedi.
 
Piroğlu, "Dersim'de Sivas'ta Maraş'ta Çorum'da ve 12 Eylül öncesi işlenen bütün katliamlardan bu yana Gazi'den bu yana Sur'da Cizre'den bu yana bir katliamlar tarihi ve katillerin korunduğu bir ülke tarihi yazıldı. Bunu değiştirmek, bu katliamları bu kirli tarihi sona erdirmek devrimcilerin, ezilen halkların, kadın ve işçilerin sorumluluğudur. Bugün benzer bir tarihi yeniden yazıyorlar. Ağır bir sürecin içerisinden geçtiğimiz herkes tarafından biliniyor. Hem yoldaşlarımızın hesabını sorabilmek, hem katilleri cezalandırıp yeni katliamları engelleyebilmek için güçlerimizi, mücadelemizi birleştirmek omuz omuza yürümek durumuyla karşı karşıyayız" diye kaydettti.