18 Mayıs 2024 Cumartesi

ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu'nun duruşmasına çağrı

ESP Ankara İl Örgütü, Genel Başkanları Çiçek Otlu'nun yarın Çağlayan'da bulunan İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşmasına çağrı yaptı.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Ankara İl Örgütü, Genel Başkanları Çiçek Otlu'nun tutuklu yargılandığı davanın duruşması öncesi ESP Genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi.
 
Açıklamada HDP Ankara İl Eşbaşkanı Hüseyin Gevher, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun öneren, DAD Mamak Şube Başkanı Hasan Altun, Komün Dergisinden Hüsamettin Özden katıldı.
 
Basın açıklamasını ESP Ankara İl Başkanı Mehmet Ali Tosun okudu. Tosun, Genel Başkanlırı Çiçek Otlu'nun 22 Ağustos 2017’den bu yana tutuklu olduğunu ve yarın saat 13.30'da Çağlayan'da bulunan İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmasının görüleceğini hatırlattı.
 
Tosun, "Biz biliyoruz ki tutuklama tamamen uydurma deliller ve hukuksuz gerekçelerle yapılmıştır. Yargılama hukiki değil, siyasi bir kararla sürdürülmektedir. Genel Başkanımızın katıldığı devrimci cenazeleri, sosyal medya paylaşımları suç olarak nitelendirmekte ve yaklaşık 2 yıla yakın bir süredir tutuklu olarak yargılanmaktadır. Genel Başkanımız Çiçek Otlu yıllardır devrimci mücadele içeriside yer almış, işçilerin, kadınların ezilenlerin gençliğin sesi olmuştur. Sosyalizm mücadelesini kendisine pusula edinmiş, faşizmin her türlü saldırısına kendisini siper etmiştir" dedi.
 
Çiçek Otlu'nun DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ile dayanışmak için 15 günlük açlık grevi yaptığını hatırlatan Tosun, "Faşist politik İslamcı saray cuntasının her gün yaptırdığı gözaltı ve tutuklama furyası ekonomik krizi gölgelemenin hapishanelerdeki direnişi yok saymanın, Ortadoğu'da Rojava'ya saldırı ve işgal planlarının bir parçası olduğunu unutmayalım. Siyasi iktidarın halklarımıza, sol-sosyalist devrimci, anti-faşistleri ve öncülerini hedef alan her türlü devlet şiddetini boşa çıkarmanın ezilenlerin örgütlenmesini mücadele etme azmini kırmaya yetmeyeceğinin bilince çıkarılması gerektiğini unutmamak gerek" diye kaydetti.
 
Çiçek Otlu ile dayanışma çağrısı yapan Tosun, "Yargılayanları yargılamak için sesimizi, direnişimizi gücümüzü birleştirelim" diye belirtti.