30 Nisan 2024 Salı

ESP direnişteki Adem Çelik işçilerini ziyaret etti

Ezilenlerin Sosyalist Partisi İistanbul İl Örgütü, 34 gündür Adem Çelik Şirketler Grubu önünde direnişte olan İnşaat-İş üyesi işçileri ziyaret etti.

Adem Çelik Şirketler Grubu'nun Avalon şantiyesinde çalışırken kıdem tazminatları, fazla mesai ve yol paraları ödenmeden işten atılan İnşaat-İş üyesi işçilerin direnişi 34. gününde devam ediyor. Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Eşbaşkanları Ezgi Bahçeci ve Hüseyin İldan ile il yönetimi ziyaret etti.

Ziyarette konuşan ESP İstanbul İl Eşbaşkanı Hüseyin İldan, İnşaat-İş Sendikası'nın direnişçi bir sendika olduğunu belirtti. İldan. "Dolayısıyla İnşaat-İş Sendikası ile dün olduğu gibi bugün de dayanışma içerisinde olacağız. İşçilerin eşitlik, adalet mücadelelerini hep birlikte ortaklaştırarak önümüzdeki dönemde de işçilerin yaşam koşullarının yükseltileceği, daha özgür ortamlarda yaşayabileceği, demokratik hak ve özgürlüklerini daha iyi bir şekilde kullanabilecekleri mücadeleyi bundan sonra da birlikte örgütleyeceğiz" diye konuştu.

ESP'nin "Yoksullukkader değil. Kriz kapitalizmde, çözüm sosyalizmde" şiarıyla başlattığı kampanyaya değinen İldan, "Partimiz ekonomik kriz ve yoksulluk üzerine bir kampanya yürütüyor. Sermaye zenginleştikçe, işçi ve emekçiler yoksullaşıyor. Bu krizin faturasını biz çalışanlara yüklemek istiyorlar" diye belirtti.

Kanal İstanbul projesine ilişkin de konuşan ESP İstanbul İl Eşbaşkanı Hüseyin İldan, Kanal İstanbul projesiyle sadece işçi ve emekçilerin alın terinin sömürülmeyeceğini, doğanın talan edileceği ve canlıların yok olacağını vurguladı.