16 Eylül 2024 Pazartesi

ESP: Çorlu'nun katili, Soma'nın katili

24 kişinin hayatını kaybettiği 124 kişinin yaralandığı Çorlu'daki tren kazasına ilişkin açıklama yapan ESP, "Çorlu'nun katili, Soma'nın katili" dedi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), 24 kişinin hayatını kaybettiği 124 kişinin yaralandığı Çorlu'daki tren kazasına ilişkin açıklama yaptı.
 
ESP, "Soma'nın asıl katili 'Türkiye'yi bir anonim şirket gibi yönetmek istiyorum' diyen ve kârları emek maliyetlerini kısarak yükseltmeye çalışan AKP/Saray iktidarıdır. Ucuz, esnek ve güvencesiz çalışma kural haline getirilmiş, patronlar 'rahat iş görsün' diye denetimler aksatılmış, bunun bedeli de 301 canımız olmuştur" dedi.
 
Çorlu'da 24 kişinin yaşamını yitirdiği tren katliamını hazırlayan koşulların da Soma katliamınınki ile aynı olduğunu ifade eden ESP, "Yol bekçiliği kadrosunun tasfiye edilmesi, denetimlerin eksik ve baştan savma yapılmasının sebebi yine 'maliyetleri kısmak'tır" diye belirtti.
 
"Yeni Türkiye gerçeği budur işte!" diyen ESP, açıklamanın devamında şunları belirtti:
"Evet, 'Türkiye A.Ş.'nin sermayesi insandır ama insanın mutluluğu, sağlığı ve refahı değil, kanları ve canlarıdır! Çorlu'nun katili de, Soma'nın katili de Türkiye A.Ş.'nin patronu Erdoğan'dır.
 
"Bu bizim fıtratımız değildir. Bu, kapitalist barbarlığın, piyasacı faşizmin fıtratıdır. Bizim fıtratımız sömürüye, talana, işçi kıyımına ve katliamlara son vermektir. Şirketler cennetine dönen bu ülkeyi emekçi halkların cennetine çevirmek için, Soma ve Çorlu'da adaletin sağlanması için faşist şefliğin yıkılmasından başka yol yoktur."