18 Mayıs 2024 Cumartesi

ESP: Çiçek Otlu ezilenlerin sesidir

1,5 yıldır tutuklu olan ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu'nun duruşması öncesi basın açıklaması yapıldı. Açıklamada konuşan ESP Genel Başkanvekili Özlem Gümüştaş, "Çiçek Otlu'yu sahiplenmek kadın siyasetçi olarak açlık grevinde olan direnişçileri, Leyla Güven'i, Name Öztürk'ü, Sebahat Tuncel'i savunmaktır" dedi.
ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu'nun tutuklu yargılandığı dava İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Duruşma öncesi ESP üyeleri adliye önünde basın açıklaması yaptı.
 
Açıklamaya ESP Genel Başkanvekili Özlem Gümüştaş ve MYK üyeleri, SKM MYK üyesi Deniz Aktaş, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir, HDP PM üyesi Aylin Hacaloğlu, Devrimci Parti MYK üyesi Hüseyin Yıldırım, SGDF ve ÖGK üyeleri katıldı.
 
Basın açıklamasını okuyan ESP MYK üyesi Ezgi Bahçeci, ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu'nun 1,5 yılı aşkın bir zamandır tutuklu olduğunu vurgulayarak "Bu dava benzeri olan onlarcası gibi siyasi iktidarın toplumsal muhalefeti bastırmak, ezilenlerin özgürlük ve adalet talebini ezmek için yargıyı bir silah olarak kullandığı tamamiyle siyasi içerikte olan davaların bir örneği niteliğinde" dedi.
 
Otlu'nun asgari hukuk ölçülerini bir kenara mevcut yasalara bile uymayan biçimde tutsak alındığını belirten Bahçeci, "Bu gün siyasi iktidarın sözcüleri kendi yasalarını bile ayaklar altına alma pahasına halklarımız arasında boğazlaşmayı kışkırtan sözleri meydanlarda bağıra çağıra dillendirmekte hiç bir sorun görmüyor" dedi.
 
EZİLENLERİ SUSTURAMAYACAKSINIZ
 
Bahçeci, iktidarın kadınların özgürlük talebiyle sokaklara çıkmasına tahammülsüzlüğünü herkesin gözüne baka baka 'ezanı ıslıkladılar' yalanıyla gösterip çeteleri sokaklara saldığını dile getirdi. 
 
HDP'ye oy verenleri terörist ilan edip 'defolun' naraları atan iktidarın Cumartesi Anneleri başta olmak üzere hak arayan herkesi ezmeye çalıştıklarını kaydeden Bahçeci şöyle devam etti:
 
"Ne var ki başaramıyorlar. Çünkü yaptıkları her zulüm karşılarındaki kitleyi de büyütüyor, yaptıkları her zulüm öfkeyi de büyütüyor. Çünkü yaptıkları her zulüm adalet ve özgürlük isteğini de büyütüyor."
 
TUTUKLULUK ADALETSİZ
 
"Genel başkanımızı tutuklu olduğu bu davada bu topraklardaki adaletsizlik zincirinin halkalarından biri. Binlerce HDP yöneticisi, çalışanı, destekçisi devrimci ve yurtsever gibi genel başkanımızda herşeye rağmen onuru ve özgürlüğü için bedel ödüyor."
 
Bahçeci, siyasi iktidarın çözümsüzlüğünün ürünü olan İmralı tecridi nedeniyle başta DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven olmak üzere dışarıda ve hapishanelerde binlerce devrimci, yurtsever ve sosyalistin açlık grevinde olduğunu hatırlattı.
 
OTLU, EZİLENLERİN SESİDİR
 
Bahçeci, ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu'nun açlık grevinin 14. gününde olduğunu vurgulayarak "Ezilenlerin sesi olma sorumluluğunu yükseltiyor" diye ifade etti.
 
Bahçeci son olarak "Bizler Ezilenlerin Sosyalist Partisi olarak genel başkanımızın boyun eğmez tutumuna sahip çıkıyor, onun yanında ve omuzbaşında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz" dedi.
 
OTLU'YU SAHİPLENMEK KADININ SİYASET HAKKINI SAHİPLENMEKTİR
 
ESP Genel Başkanvekili Özlem Gümüştaş, başkanlarını sahiplenmenin partiyi ve programlarını sahiplenmek anlamına geldiğini söyledi. Gümüştaş, "Çiçek Otlu'yu sahiplenmek ise kadın siyasetçi olarak açlık grevinde olan direnişçileri, Leyla Güven'i, Name Öztürk'ü, Sebahat Tuncel'i savunmaktır" diye konuştu.
 
TUTUKLULUĞU HUKUKSUZ VE SİYASİ
 
HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir ise devletin HDP'ye yönelik saldırı politikasının bir parçası olarak Otlu'nun tutuklandığını belirterek, iktidarın kadınların isyanından korktuğu için 8 Mart'ta sokağa çıkan kadınlara saldırdığını söyledi. Bu korku siyasetine teslim olmadıklarını ve olmayacaklarını belirten Demir, Otlu'nun 14. gününde olan açlık grevine değinerek "Çiçek Otlu'ya özgürlük" dedi.
 
SOSYALİSTLERE GÖZDAĞI
 
Devrimci Parti MYK üyesi Hüseyin Yıldırım, Otlu'nun, Leyla Güven'in ve hapishanedeki tutsakların açlık grevine değinerek "Otlu'nun tutsak edilmesinin Türkiye sosyalist hareketine gözdağıdır. Otlu, rehin alınmıştır ve yanındayız" diye belirtti.