19 Nisan 2024 Cuma

Erdoğan talimat verdi Bu Paws'taki hayvanlar bilinmeyen bir yere götürüldü

Boğaziçi Üniversitesi Hayvan Barınma Merkezi'nde gönüllerin bakımını üstlendiği hayvanlar Erdoğan'ın talimatıyla Üsküdar Belediyesi tarafından alındı. Yaşananlarla ilgili açıklama yapan Hayvan Hakları İzleme Komitesi, hayvanların nereye götürüldüğünü sorarak, belediye ekiplerine engel olmaya çalışırken gözaltına alınan iki gönüllünün serbest bırakılmasını istedi.

Boğaziçi Üniversitesi Hayvan Barınma Merkezi'nde (Bu Paws) gönüllüler tarafından bakımı üstlenilen hayvanlar Üsküdar Belediyesi tarafından alınarak bilinmeye bir yere götürüldü.

Polisle birlikte barınma merkezine gelen polis, gönüllülerin çekim yapmasını engellerken, iki gönüllü de gözaltına alındı.

Hayvan Hakları İzleme Komitesi yaptığı açıklamada, belediye tarafından hayvanların okul içinde başka bir yere taşındığı söylense bile şu anki durumlarını bilinmediğini duyurdu. "Korkumuz bu yeni yerlerinde de barındırılmamaları ve en sonunda da belediye barınaklarına gönderilmeleri" denilen açıklamada, bu hayvanların ölümü anlamına geleceğine dikkat çekildi.

Üsküdar Belediyesi ekiplerinin hayvanları almasına izin vermeyen iki gönüllünün gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, "22 yıldır orada olan ve 15 Mart'ta AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başka bir alana dönüşmesi talimatı verdiği Boğaziçi Üniversitesi Barınma Merkezi'ndeki yapılar sökülmeye başlanmıştı, bugün de çoğu engelli ve yaşlı olan 70'e yakın hayvan yıllardır yaşadıkları alandan atıldılar. Bu hayvanların bakımları ile ilgilenen gönüllüleri alana yaklaştırmadan, apar topar toplayıp Üsküdar Belediyesi araçları ile taşıdılar" denildi.

Erdoğan'ın talimatıyla yıllardır emek veren insanları ve orada yaşayan hayvanları düşünmeden yapılan haksızlığı kabul etmediklerini vurgulayan Hayvan Hakları İzleme Komitesi, hayvanların nerede olduğunu sorararak açıklama beklediklerini kaydetti. Açıklamada ayrıca gözaltına alınan iki gönüllünün serbest bırakılması istendi.