18 Eylül 2024 Çarşamba

Eğitim Sen: İhraçlar yargısız infaz

Eğitim Sen, 701 No'lu KHK'da ihraç edilenlerin isminin karşısına not düşülen 'kurum tasarrufu', 'sosyal medya paylaşımı' gibi ifadeleri hatırlatarak ?yargısız infaz? yaşandığını söyledi.
8 Temmuz'da yayınlanan 701 No'lu ihraç KHK ile ilgili açıklama yapan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), "İktidarın hukuksuz KHK’lerine boyun eğmeyeceğiz" dedi.
 
Eğitim Sen, OHAL süresince emekçilerin en temel haklarına ve güvencelerine göz diken siyasi iktidarın, emek, demokrasi, barış ve adalet talebini ihraç kararnameleri ile boğmaya çalıştığını belirtti.
 
BARIŞA VE DEMOKRASİYE TAHAMMÜLSÜZLÜK
 
8 Temmuz'da yayınlanan 701. KHK ile 20’si ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ başlıklı barış bildirine imza atan akademisyen olmak üzere 26 Eğitim Sen üyesinin de içinde olduğu 60’a yakın KESK üyesi ve çeşitli kurumlardan 18 bin 632 kişinin daha kamudan ihraç edildiğini hatırlatan Eğitim Sen, "Barış akademisyenlerinin KHK’ler kullanılarak özel olarak hedef alınması iktidarın barışa, demokrasiye, düşünce ve ifade özgürlüğüne ve akademiye dair tutumunu ortaya koymaktadır" diye belirtti.
 
İHRAÇLAR YARGISIZ İNFAZ
 
Eğitim Sen, 701 No'lu KHK'da ihraç edilenlerin isminin karşısına not düşülen 'kurum tasarrufu', 'sosyal medya paylaşımı' gibi ifadeleri hatırlatarak şöyle devam etti: "Kamudan siyasi tasarruflar sonucunda ihraç edilenlere yönelik olarak sürdürülen haksız ve hukuksuz uygulamalar, hukuksuz şekilde ihraç edilen kamu emekçileri açısından açık bir ‘yargısız infaz’ yaşandığını göstermektedir."
 
Siyasi görüşü, etnik kimliği, dini inancı, mezhebi, hatta yaşam tarzı açısından iktidarın belirlediği sınırlar içinde olmayan ya da davranmayan herkesin, OHAL'de hedef haline geldiğini vurgulayan Eğitim Sen, masa başında siyasi intikam hırsıyla alınan kararların önünde asla diz çökmeyeceğini ifade etti.
 
"Tüm bu antidemokratik ihraç kararlarına, baskılara karşın bu ülkenin onurlu ve mücadeleci eğitim emekçileri olarak boyun eğmedik, eğmeyeceğiz" diyen Eğitim Sen, mücadeleye devam edeceğini söyledi.