28 Mart 2024 Perşembe

Eğitim emekçileri ihraç kararına karşı başlattıkları eylemlerini sona erdirdi

KHK ile ihraç edilen Eğitim-Sen üyeleri, dün başlattıkları oturma eylemini sona erdirdi.

Diyarbakır'da yargılandıkları davalarda beraat ve takipsizlik kararı verilmesine rağmen Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen 21 eğitim emekçisi için dün başlatılan oturma eylemi sona erdi.

Eğitim-Sen Diyarbakır 1 No'lu Şube binasında yapılan eyleme, ihraç edilen eğitim emekçilerinin yanı sıra sendika üyeleri, Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Büro Emekçileri Sendikası (BES), Yapı Yol-Sen, Ankara, Mardin ve Van KESK Şubeler Platformu, Amed Sağlık Platformu destek verdi. Oturma eylemi yapılan salona "İhraçları kabul etmiyoruz, geri döneceğiz", "35. Madde kaldırılsın" pankartları asıldı.

'MÜCADELEMİZ MEŞRUDUR'
Eğitim-Sen Diyarbakır 2 No'lu Şube Sekreteri Volkan Tuncer, sürgün ve ihraç kararlarına karşı mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti, "Onlarda bizde bu durumun hukuksuz olduğunu biliyoruz. Tüm bu hukuksuzluklara karşın meşru mücadelemiz daha da ileriye gidecek" dedi.

Tuncer, 2 günlük oturma eylemlerini sonlandırdıklarını söyleyerek, "21 öğretmenimiz başta olmak üzere 2016'dan bu yan ihraç edilen tüm kamu emekçileri işlerine geri dönene kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Eyleme destek veren sendika ve meslek örgütleri de ihraç edilen kamu emekçileri işlerine geri dönene kadar örgütlü mücadeleye destek vereceklerini belirtti.

Oturma eylemi müzik dinletisi, halaylar ve zılgıtlar eşliğinde son buldu.