19 Mayıs 2024 Pazar

Efrîn bölgesi Özerk Yönetim sistemini yeniden kuruyor

Efrîn ve Şehba halkı, gerçekleştirdikleri geniş katılımlı toplantının ardından Demokratik Özerk Yönetim temsilcilerini yeniden seçti.
Efrîn ve Şehba halkı Demokratik Özerk Yönetim temsilcilerini tekrar seçti. Şehba'daki Serdem Kampı'nda gerçekleştirilen geniş katılımlı toplantıya Arap ve Kürt kanaat önderleri, siyasi parti temsilcileri ile Şehba ve Efrîn Demokratik Özerk Yönetim temsilcilerinin yanı sıra binlerce kişi katıldı.
 
Saygı duruşu ile başlayan toplantıda, Kuzey Suriye Demokratik Federal Kurucu Meclisi Eşbaşkanı Hediya Yûsif bir konuşma yaptı. Hediya Yûsif, Efrîn'i Özgürleştirme Konferansı ve Şehba yönetimi ile yapılan tartışmalar sonucu yeni temsilcilerin seçilmesi kararının alındığını söyledi.
 
 
Yaşanan olağanüstü koşullar nedeniyle geniş katılımlı bir toplantı ve seçimlere ihtiyaç duyulduğunu belirten Hediya Yûsif, tüm bölge sakinlerinin eşit şekilde temsil hakkı bulacağını söyledi.
 
Seçimlerde yürütme meclisleri ve yasama meclisinin yönetim ve üyelerinin seçileceğini belirten Hediya Yûsif, seçilecek kişilerin demokratik ulus bilinciyle mücadele edebilecek ve halka hizmeti en büyük sorumluluk olarak görecek kişiler olacağını söyledi.
 
 
Yapılan konuşmaların ardından toplantıya Efrîn ve Şehba yönetimleri için aday başvuruları alındı. 200 kişinin başvurduğu seçimler, adayların tanıtılması ardından başladı.
 
Efrîn ve Şehba kantonları Yüksek Seçim Komiserliği, seçimlerin ardından oy sayımına başlarken, sonuçların önümüzdeki saatlerde açıklanması bekleniliyor.