26 Nisan 2024 Cuma

Edinburgh'da 'siyasal gündem, ittifaklar ve görevimiz' paneli

Edinburgh'da HDP milletvekili Çepni ve Baydemir ile panel düzenlendi. Çepni, antifaşist mücadelenin girilen seçim mücadelesi bakımından da bir ihtiyaç olduğunu belirtti.

İskoçya'nın başkenti Edinburgh'da, Edinburgh Göçmen Aileler Birliği, HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ve önceki dönem milletvekili Osman Baydemir'in katılımıyla "Siyasi gündem, ittifaklar ve görevlerimiz" konulu panel gerçekleştirdi.

İlk sözü alan Baydemir, mücadele tarihinden kesitler aktararak AKP'nin 7 Haziran'da yenildiğini, fakat yenilgiyi kabul etmeyerek darbe gerçekleştirdiğini hatırlattı. Baydemir, yaklaşan seçimlerde özgün siyasi çizgiyi geliştirerek ve halkın iradesine sahip çıkarak hazırlanılması gerektiğini vurgulayarak "mutlaka başaracağız" dedi.

ÇEPNİ: HDP'NİN YENİ YAŞAM ÇİZGİSİ SALDIRI ALTINDA
HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ise son siyasi gündemleri değerlendirirken, HDP'nin temsil ettiği yeni yaşam çizgisinin saldırı altında olduğunu söyledi. Kürde, işçiye ve kadına düşmanlıkta yarış ile AKP'ye alternatif olunamayacağının altını çizen Çepni, halkın örgütlülüğünün süreci kazanmanın belirleyici bir yerinde durduğunu söyledi.

'SEÇİM SÜRECİNDE ANTİFAŞİST MÜCADELE BİR İHTİYAÇ'
"Bizim ittifakımız Newroz-1 Mayıs-8 Mart meydanlarına, halka dayanıyor" diyen Çepni, antifaşist mücadelenin girilen seçim mücadelesi bakımından da bir ihtiyaç olduğunu belirtti.

Panel soru-cevap bölümüyle sona erdi.