18 Eylül 2024 Çarşamba

Ece Dinç mezarı başında anıldı

33 Düş Yolcusu Ece Dinç'in mezar anmasında konuşan SKM MYK üyesi Ezgi Bahçeci, "Eğer Kobanê'ye gitselerdi Gezi'nin ruhunu Rojava'ya taşıyacaklardı. Ancak devlet ve IŞİD işbirliği ile katledildiler. Ama katiller amacına ulaşamadı. 33 düş yolcusu Gezi'den Rojava'ya kardeşlik köprüsü kurdu" dedi.
Suruç'ta katledilen 33 Düş Yolcusu'ndan Ece Dinç Karacaahmet Mezarlığı'ndaki mezarı başında ailesi ve yoldaşları tarafından anıldı.
 
Anmaya SKM MYK üyesi Ezgi Bahçeci, SGDF MYK üyesi Can Papila, Suruç gazisi Çağla Seven, ESP, ÖTSP, BEKSAV, Anarşist Gençlik ve Öğrenci İnisiyatifi katıldı.
 
Saygı duruşu ile başlayan anmada SGDF MYK üyesi Can Papila konuştu. Papila, "Suruç katliamın üstünden 3 yıl geçti. Bu sürede sokaklarda, meydanlarda ve adliyelerde adalet demekten vazgeçmedik ve onların düşlerine bağlılığımızı ifade ettik. Bugün bir kez daha 33'lerin düşlerine bağlı kalacağımızı ve onlar için adalet demekten vazgeçmeyeceğimizi hatırlatmak için buradayız" dedi.
 
SKM MYK üyesi Ezgi Bahçeci ise 'Gezi'nin çocukları Kobanê'ye gidiyor' diye yola çıkan gençlerin Suruç'ta katlediğini belirtti.
 
Bahçeci, "Eğer Kobanê'ye gitselerdi Gezi'nin ruhunu Rojava'ya taşıyacaklardı. Ancak devlet ve IŞİD iş birliği ile katledildiler. Ama katiller amacına ulaşamadı. 33 Düş Yolcusu Gezi'den Rojava'ya kardeşlik köprüsü kurdu" die belirtti.
 
Bahçeci, "Gençlik her yıl 20 Temmuz'da adalet arayışında birleşiyor. Biz geride kalanlar bu mücadeleyi devam ettiriyoruz ve katliamın hesabını sormaya kararlıyız. Ece hem Gezi'de hem de mücadelenin farklı alanlarında yer aldı. Bizde ondan ve kararlığından güç alıyoruz. ESP ve SKM olarak onların düşlerini büyüteceğimize ve katillerinden hesap soracağımıza söz veriyoruz" diye konuştu.
 
Anarşist Gençlik adına söz alan Nergis Şen ise "Ece'yi Kadıköy sokaklarından iyi tanırız. 33 kişinin kavgası kavgamız ve mücadeleleri mücadelemizdir" dedi. 
 
Anma Ece Dinç'in sevdiği ezginin dinletilmesi ile sona erdi.